Sociální sítě
Nahoru

Bentley chystá rivala pro Ferrari F12berlinetta

Automobilka Bentley představila na autosalonu v Paříži závodní speciál kategorie GT3 postavený na základě modelu Continental. Britové by však neměli zůstat jen u závodní verze, ale Continental GT3 by měl zamířit také jako supersport na běžné komunikace.

Bentley doslova v Paříži šokovalo svým vstupem do světa motorsportu. Kde jinde, než právě zde, se ale má automobilka produkující sportovní vozy prezentovat. A to ve chvíli, když chce svým zákazníkům nabídnout vůz, který bude konkurencí pro Ferrari F12berlinetta.

Oproti Bentley Continental GT3 určené pro automobilové závody bude civilní verze vybavena pohonem všech čtyř kol. Continental GT3 pro okruhové závody je hnaný na zadní nápravu. Jasno nemají Britové u motoru a na pořadu dne jsou celkem dvě pohonné jednotky. Buď to může být šestilitrový dvanáctiválec nebo vidlicový osmiválec s dvěma turbodmychadly. Jisté však je, že motor bude atakovat hranici 700 koní.

Interiér vozu bude zřejmě vybaven ochrannou klecí a sportovními sedačkami. Zákazníci se ale nemusí obávat, že by prostor pro posádku byl stejně „vykuchaný“ jako ten u závodní verze. I v supersportu od Bentley se dočkají luxusních materiálů a dokonalého zpracování. Celkem by se mělo vyrobit v limitované edici na 300 vozů.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.