Sociální sítě
Nahoru

Autosalon ve Frankfurtu představí nový crossover značky Lexus

Nový koncept crossoveru střední třídy Lexus LF-NX se představí ve světové premiéře na letošním mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu. Účelem konceptu je hledat možnosti uplatnění středně velkého crossoveru v rámci modelové řady značky Lexus. Koncept LF-NX je nejnovější realizací hybridního systému pohonu Lexus vyladěného pro SUV, potvrzující vůdčí postavení automobilky Lexus v oblasti technologií plně hybridního pohonu. Design exteriéru LF-NX využívající nápadně plastické atletické tvary odráží další vývojový stupeň designového jazyka L-finesse značky Lexus. Předním partiím dominuje výrazná interpretace typické masky chladiče Lexus ve tvaru vřetene, společně s extrémně výmluvnými předními světlomety charakteristických tvarů, začleňujícími nezávislá světla pro denní svícení (DRL), stejně tak jako jedinečným ztvárněním rohových partií předního nárazníku, oddělujících nárazník od předního blatníku pomocí agresivního svislého řezu. Při pohledu z boku pak atletické podběhy kol ohraničují černé ochranné lemy, které tento koncept zařazují mezi typické městské crossovery. Nad nápadnou boční linií tvaru diamantu si lze povšimnout pro značku typického tvaru zasklení a ostře zešikmené výklopné zádě, což tomuto konceptu propůjčuje atletickou siluetu připomínající kupé. Při pohledu zezadu zaujmou nápadně členěné koncové svítilny. Byly navrženy tak, aby se rýsovaly dolů po celé délce nárazníku a vytvářely ostrou aerodynamickou zadní hranu vozidla, odrážející stylistické provedení předních blatníků. Koncept Lexus LF-NX je lakován v novém stříbrném odstínu „kartáčovaný kov“, jenž evokuje dojem, jako by celá karoserie byla vytesána z jediného bloku hutného kovu. Plastické tvary exteriéru se smělými a dynamickými křivkami se odrážejí i uvnitř konceptu LF-NX, kde zaujme kokpit zaměřený na řidiče a optimální ergonomie celého prostředí. V návaznosti na koncept designu L-finesse ‘se zaměřením na člověka’ je v kabině použita přístrojová deska s ideálně umístěnou horní zobrazovací zónou a spodní zónou pro ovládání, postupně cizelovaná v jednotlivých generacích vozů Lexus. Použité uspořádání umožňuje intuitivní obsluhu palubních technologií nové generace, které zahrnují dotykové elektrostatické spínače a nový design sdruženého ovladače „Remote Touch“ s dotykovým ovládáním. Robustnost a kultivovanost povrchových materiálů v interiéru ze strojově opracovaného kovu podtrhuje zařazení konceptu LF-NX mezi prémiové crossovery a je navíc doplněna koženým čalouněním v odstínu žlutá / černá s kontrastním stehováním a efektním podsvícením přístrojů v modrém tónu.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.