Sociální sítě
Nahoru

Jaeger-LeCoultre na zápěstí šéfkuchaře Jana Charouze

Nestává se často, aby byl šéfkuchař restaurace vyhlášeným pilotem závodních aut a navíc měl slabost pro luxusní mechanické hodinky. V případě Jana Charouze to říci lze bez jediného zaváhání! Přesvědčit se o tom lze v jeho vlastní restauraci School, jejíž prostory žádají o pozornost na Smetanově nábřeží 22, nedaleko Karlova mostu. Právě zde je jeho království, ve kterém nejenom, že vaří odlehčenou a výrazně poevropštěnou českou kuchyni, ale také vyučuje. V postranním traktu restaurace je totiž oddělená místnost, ve které pořádá pravidelné kurzy vaření na míru, tedy přesně toho, co se student chce naučit. Své poměrně masivní hodinky Jaeger-LeCoultre nosí i během vaření a ve volném čase je prostřídává ještě s dalšími modely manufaktury z limitovaných edic dedikovaných automobilce Aston Martin. Právě s ní je spojen díky společné historii, která se začala psát už v roce 2008 pod hlavičkou Aston Martin Racing. Právě s tímto týmem, ve kterém jezdil po boku Tomáše Engeho a Stefana Mückeho, se mu podařilo účastnit série Le Mans, přičemž před pěti lety vyhrál tisícikilometrový závod v Barceloně a umístit na třetím místě v belgickém Spa. A které hodinky portál iLuxus na jeho zápěstí odhalil? Jedná se o titanový Master Compressor Extreme W-Alarm Tides of Time, který vznikl v roce 2008, aby stvrdil tříletou spolupráci manufaktury Jaeger-LeCoultre a organizací UNESCO World Heritage Center. Toto partnerství mělo nejenom upozornit, ale hlavně pomoci, světovým mořím v udržení jejich přirozeného ekosystému. Z těchto důvodů bylo záměrně vybráno maskulinní 46,3mm pouzdro linie Master Compressor Extreme s potápěčskou duší. Je totiž vodotěsné do dostatečných 100 metrů, přičemž disponuje šroubovací korunkou s vlastní indikací zamčení či odemčení, a to kvůli zabránění možnosti natečení vody do nitra hodinek. Uvnitř speciální edice pracuje manufakturní Calibre 912 s automatickým nátahem, který kromě přesného času nabízí nejenom tradiční aperturu zobrazující datum, ale také další praktické komplikace. Tou první je světový čas indikovaný pomocí otočného kroužku lemujícího číselník, tou druhou je unikátní mechanický alarm využívající dvojice rotujících disku, které jsou viditelné na pozici 9. Model, vycházející z 350 kusové edice, je dnes už vyprodaný, přičemž Honzovo zápěstí zdobí číslo 295. Ze stejné modelové linie je však stále možné objednat jeho jinak zbarvené varianty, které v Praze nabízí Carollinum v Pařížské ulici, případně Klenotnictví Dušák v ulici Na Příkopě.

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.