Sociální sítě
Nahoru

Irská receptura prohřeje tělo i mysl

Venkovní teploty ani nemusejí klesat tak hluboko, přesto nás touha po zahřátí většinou provází celou zimu. Někdy i pohled z okna stačí, aby se nám zimní plískanice vetřely až do duše. Proto se v tomto období více než kdy jindy chceme hýčkat a sklenka něčeho dobrého a teplého nás potěší, jak po lyžovačce, víkendové procházce nebo jen po návratu z práce. Možná vás ale v těchto chvílích přepadne neodolatelná chuť na něco extra. Inspiraci pro takové situace jsme hledali v Irsku – v zemi s pověstnými drsnými klimatickými podmínkami. Je jasné, že větrem ošlehaní Irové mají zaručené tipy, jak se prohřát a pohladit po duši. Díky těmto jednoduchým, ale dokonalým drinkům vám už nikdy nebude zima! Hot Irish Ginger

Nic vás tak nezahřeje, jako kombinace whiskey a zázvoru. Dopřejte si nejjemnější whiskey Jameson v lahodném zázvorovém čaji s medem a citrónem a ubraňte se virózám!

Bude potřeba:

3 cl JAMESON whiskey

šťávu z 1/8 citronu

1 čajovou lžičku medu

zázvorový čaj Ahmad Tea

na ozdobu – kandovaný zázvor s cukrem

Do šálku nalijte odměřené množství Jameson whiskey, přidejte citrónovou šťávu a lžičku medu. Vše zalijte připraveným zázvorovým čajem. Na závěr šálek dozdobte kandovaným zázvorem.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.