Sociální sítě
Nahoru

Nespresso Grand Cru Decaffeinato oficálně odhaleno

Nespresso je již dnes synonymem požitku z kávy. A proč by tomu mělo být u kávy bez kofeinu jinak? Kávoví experti společnosti vybrali tři nejpopulárnější Grand Cru – Intenso, Espresso a Lungo – a vytvořili jejich bezkofeinové protějšky. Důraz byl kladen na to, aby tyto kávy odpovídaly výjimečnému charakteru a aromatu původních Grand Cru. Milovníci kávy si tak nyní mohou vychutnat Nespresso kdykoli, ať již během dne či noci. Cílem je samozřejmě poskytovat výjimečný zážitek z kávy a garantovat výjimečnou kvalitu v každém šálku. Nová bezkofeinová řada není v tomto ohledu žádnou výjimkou. Při snižování obsahu kofeinu se dbá na zachování výrazných aromatických tónů zelené kávy ve směsi, respektuje se skutečná povaha kávových zrn, čímž zůstává zachována síla a pronikavost aroma. Každé Grand Cru má svůj vlastní senzorický profil, který se skládá z celé řady specifických charakteristik obnášejících kvality jako intenzita, hořkost, chuť pražení, kyselost a aroma. Odborníci společnosti Nespresso se u nové řady postarali, aby směsi jednotlivých Grand Cru měly stejný senzorický profil, ať už kofein obsahují, či nikoliv. Ve světě kávy jde o jedinečný počin, díky němuž si každý může vychutnat šálek své oblíbené kávy v klasické

i bezkofeinové variantě.

Arpeggio Decaffeinato

Výrazná chuť s tóny pražení. Arpeggio Decaffeinato se může pochlubit stejně silným charakterem, intenzivním tělem a luxusními kakaovými tóny jako původní Grand Cru Arpeggio. Díky dělenému pražení jsou znát specifika původu jednotlivých káv ve směsi. Po delším pražení jsou zrna tmavší a vydávají intenzivní kakaové vůně brazilských a kostarických káv Arabica; kratší a lehčí pražení vybraných jihoamerických káv Arabica zvýrazňuje jejich lehčí ovocnější tóny.

Intenzita 9

Volluto Decaffeinato

Nádherně sladké a hladké Volluto Decaffeinato má stejně intenzivní chuť a kulaté tělo jako Volluto Grand Cru. Vybraná zrna stoprocentní kávy Arabica jsou pražená zvlášť, aby vynikla jejich specifika. Kratší pražení rozvíjí sladké tóny sušenek brazilské Arabiky, zatímco delší, ale lehčí pražení zachovává čerstvé ovocné tóny kolumbijských kávových zrn.

Intenzita 4

Vivalto Lungo Decaffeinato

Komplexní, a přece vyvážená směs Vivalto Lungo Decaffeinato má stejně výrazný charakter jako původní Grand Cru Vivalto Lungo – pražené, lehce dřevité, se sladkými cereálními a jemně květinovými tóny. Jde o směs stoprocentních káv Arabica z několika míst původu včetně Jižní Ameriky a východní Afriky. Oddělené pražení zrn zdůrazňuje charakteristiky dané jejich různým původem a rozvíjí komplexnost chuti. Kratší a lehčí pražení zachovává jemný květinový buket etiopských kávových zrn a ovocné tóny kolumbijských zrn, zatímco tmavší a delší pražení posiluje charakter směsi a rozvíjí její hořkost.

Intenzita 4

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.