Sociální sítě
Nahoru

Proměny v George Prime Steak jsou jedinečným zážitkem

George Prime Steak přidal další trumfy do své nabídky – tajemně lákavý interiér navržený respektovanou kanadskou designérkou a novinky v jídelním lístku. Proměna prostoru z hravé žluté ve vlídnou hnědozlatou je dokonalá. Podobně je na tom i menu, obohacené o nová jídla s promyšleným spojením nevšedních chutí. Jedinečný restaurant George Prime Steak si vzal za cíl nabízet steaky nejlepší světové kvality v srdci starobylé Prahy. Majitel restaurace, švýcarský šéfkuchař a podnikatel George Betak, ale nenechává nic náhodě. Ve světě má několik restaurací a ví čím zaujmout své hosty. Kromě vynikající nabídky jídel a nápojů se snaží vytvořit co nejpříjemnější atmosféru. V jeho kanadském podniku si tak mohli návštěvníci poslechnout i proslulého Michaela Bublého. Velký důraz klade George Betak také na podobu interiéru svých restaurací, v jejichž designu zanechávají otisk nejrůznější světoví návrháři. Po více jak ročním provozu se tak i vnitřní prostory Betakova pražského steakového království dočkaly proměny designu. Inspirací nového vzhledu restaurace byla podoba tradičních „steakhousů“ v New Yorku s tmavým dřevěným obložením a velmi konzervativním vybavením. George Betak chtěl jejich atmosféru přenést do Prahy, zároveň měl ale jasnou představu, čím by měla být v jeho pražském podniku osobitá. Přál si ji odlehčit a zmodernizovat. S tímto zadáním se obrátil na Kanaďanku Alison McNeil, bývalou designérku známého amerického studia Yabu Pushelberg, která interiér George Prime Steak kreativně zformovala do nové podoby. Oslnivě žlutá a prosvětlené místnosti s krémově smetanovými a šedými křesly odešly do říše čerstvých vzpomínek a z inspirativních návrhů šikovné kanadské designérky se zrodila hnědošedá vznosná síň prodchnutá očekáváním, co zvláštního a neobvyklého se přihodí. Je to však atmosféra poklidného tušení, neboť tmavě hnědá na podlaze, stropě a kožených křeslech vás uvádí do pocitu pokoje, důvěry a bezpečí. Neutrální šedá na stěnách oživuje místnost světlejším odstínem a velká zrcadla složená z jakoby pochroumaných zlatých desek přidávají prostoru unikátní vznosnost. K té je třeba připočíst fascinující lustry Arctic Pear od britského studia Ochre a již zmíněná zrcadla od českého skláře Jakuba Janďourka. Díky moderním lustrům, bílým ubrusům a čirým malým svítilnám na stolech pak dojdete k jednoduchému zjištění, že to nejpodstatnější zde jste vy, jako hosté, a vše to, co si objednáte. Nabídka pokrmů je široká, a tak se může zdát, že už ji není čím novým obohatit. Ale to by byla pro tento prvotřídní restaurant téměř urážka. Opak je pravdou, a tak si můžete nově pochutnat na nedávno doplněném rafinovaném spojení chutí. Název restaurace sice odkazuje na propojení jídelníčku s těmi nejchutnějšími hovězími steaky ve standardu USDA Prime, ale to šéfkuchaři Martinovi Hniličkovi a majiteli restaurace nestačilo. Hosté si tak mohou kromě steaků pochutnat na delikatesách vykouzlených z čerstvých ryb, darů moře, nejšpičkovějších kalifornských vínech a jedinečných předkrmech. Není tedy divu, že se v jídelníčku objevuje nově například celý kanadský humr na dva způsoby (grilovaný a klepeta pošírovaná v másle) s dušeným špenátem, nebo pečené „perlivé“ ústřice, což jsou čerstvé ústřice pečené v másle se Champagne a bylinkami. Jedinečným pokrmem bude jistě i Surf&Turf. Za originálním názvem se skrývá doslova orchestrální sladění chutí toho nejlepšího ze souše i moře – křehkého steaku a lahodného humřího ocasu.

George Prime Steak opět dokazuje, že drží krok se světem a má při každé jeho návštěvě čím zaujmout. Nově upravené prostředí a překvapivé novinky v propracovaném menu slibují další nevšední gastronomické zážitky.

Více z rubriky Gastro

  • Italské bombóny Leone v Čechách

    Tradiční bonbóny Leone s opravdovou chutí pravé Itálie jsou nově dostání exkluzivně v síti FAnn parfumerií a na jejich e-shopu. „Jako...

    Marek Zelený8.12.2020
  • Sněhový kopeček ze sítě Lagarto

    Zasněžený sladký kopeček se nemusí sjíždět na lyžích, ale také s vidličkou. První takový kopec je na severu Čech a jede...

    Marek Zelený1.12.2020
  • Italská módní značka Retrosuperfuture ve světě rumů

    Značka Havana Club se spojila s předním italským výrobcem Retrosuperfuture, známým zejména pro svoje barevné acetátové brýle, aby oslavily Havanu jakožto...

    Jan Pešek28.11.2020
  • Havana Club Tributo 2020 pro sběratele

    Havana Club, přední značka kubánského rumu jak na Kubě, tak po celém světě, přichází se zajímavou novinkou v limitované edici, kterou...

    Jan Pešek27.11.2020
  • Známe všechny nejlepší restaurace Česka pro rok 2021

    Nejprestižnější knižní průvodce po zážitkových restauracích celé České republiky se jmenuje Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021. Letos vychází v tištěné...

    Marek Zelený23.11.2020
  • Horké novinky v pekařství PAUL

    Když zima klepe na dveře, není lepší způsob jak se zahřát, než šálkem voňavého horkého nápoje. Hned tři teplé nápoje, které...

    Jan Pešek18.11.2020
  • Poklad ze španělské La Riojy

    Španělská vína jsou symbolem dovolené, malebného západu slunce se skleničkou v ruce u stolu přetékajícího tapas. Kdo nezažil, jen těžko pochopí....

    Marek Zelený17.11.2020
  • Diplomático potěší vánočním setem

    „Existují jen dva druhy lidí – ti, kteří milují rum Diplomático, a ti, kteří ho ještě neochutnali,“ říká s úsměvem Tito...

    Jan Pešek13.11.2020
  • Unikátní láhve prémiového alkoholu šité na míru

    Láhev prémiového alkoholu jako dárek je většinou sázkou na jistotu, která vždy potěší obdarovaného. K tomu, aby se z ní stal...

    Jan Pešek12.11.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.