Sociální sítě
Nahoru

Technologie 21. století jde ve stopách ikonického originálu

Před dvěma lety OMEGA odhalila přepracovanou verzi hodinek Speedmaster z roku 1957. Novinka s co‑axiálním strojkem se stala okamžitou senzací, když kombinovala to nejlepší z klasického designu a přelomové technologie. Letos značka OMEGA uvedla modernizovanou verzi, která se může pochlubit několika novými prvky. Přesto však zůstává věrná stylu hodinek, který je ikonou více než padesát let. Hodinkové pouzdro o průměru 41,5 mm má broušené boky a lunetu, jejíž tachymetrická stupnice na první pohled zařazuje tento model mezi hodinářské legendy. Číselník, který se od předchozí verze z roku 2013 liší především zapuštěnými hodinovými indexy, překrývá lisované safírové sklo odolné proti poškrábání. Změnou je také tmavší, béžová výplň Super-LumiNova. Centrální ručky jsou dalším prvkem, jenž odlišuje tyto hodinky. Široké fasetované a rhodiované ukazatele ve stylu „Broad Arrow“ jsou také vyplněny materiálem Super-LumiNova a svítí zeleně. Na malých sčítačích chronografu jsou použity střelkovité ručky. Hodinky Speedmaster ´57 jsou dodávány buď na hnědém koženém náramku (Barénia®) s broušenou sponou, nebo na ocelovém náramku s patentovaným systémem zkracování. Jejich srdce, co-axiální kalibr OMEGA 9300 je viditelné skrz průhled ze safírového skla na zadní straně hodinek. Díky spolehlivosti a přesnosti tohoto mechanického strojku je na hodinky poskytována 4letá záruka a jak bývá v řadě Speedmaster zvykem, hodinky jsou vodotěsné do 100 metrů / 330 stop. Na českém a slovenském trhu značku OMEGA zastupuje společnost KVEDU Praha s.r.o., provozovatel sítě Klenotnictví Dušák a monobrandového butiku OMEGA v Praze.

www.dusak.cz/cs/

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.