Sociální sítě
Nahoru

Lukáš Kvapil otestoval BMW Z4 sDrive35is a motocykl BMW R 1200 R

Přípravy na start nejtěžšího závodu na světě, rallye Dakar, jsou v plném proudu. Motocyklový závodník Lukáš Kvapil si v rámci testování a zdokonalování navigačních dovedností vyzkoušel i jiné stroje, než ty vysloveně závodní – dvojici roadsterů, jeden s dvěma a druhý se čtyřmi koly. Usedl za řídítka motocyklu BMW R 1200 R a za volant sportovního roadsteru BMW Z4 sDrive35is. Oba tyto stroje by klidně mohly být hračkami známého agenta tajných služeb, proto k tomuto testování Lukáš Kvapil zvolil i perfektně padnoucí oblek.

BMW_Lukáš Kvapil_49_LQMotocyklový roadster ohromil Lukáše Kvapila skvělým designem a samozřejmě motorem boxer, který mu dodává velmi speciální jízdní projev. Ani automobilový roadster nezůstal pozadu. Jeho pohon zadních kol spolu s přeplňovaným řadovým šestiválcem o výkonu 250 kW/340 k totiž dokázal vlít adrenalin do žil i tomuto ostřílenému borci, který má dobrodružství v krvi.

BMW_Lukáš Kvapil_19_LQLukáš Kvapil (35 let) je členem KM Racing teamu, profesionálním vojákem a sportovcem ASC Dukla Praha. Již nyní se připravuje na Rally Dakar 2017, jeden z nejextrémnějších závodů na světě. V motocyklové sezóně 2015 dosáhl největších úspěchů v evropském šampionátu dálkové rallye Baja. Dojel na prvním místě v Maďarsku, na 3. místě v Polsku a na 6. místě ve světovém poháru v Polsku. Dojel také na 224. pozici z dvou tisíc účastníků extrémního závodu Erzberg Rodeo.

BMW_Lukáš Kvapil_08_LQ

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.