Sociální sítě
Nahoru

PRÉMIOVÉ LIHOVINY PRO PRAVÉ GENTLEMANY

Ať už se jedná o kvalitní rum, výběrovou whisky, exkluzivní šampaňské či skvělou brandy – vysoká kvalita a exkluzivita spiritů a šampaňských je důležitým aspektem pro každého znalce  při výběru prémiových lihovin. Dlouholetá tradice, dodržování původních receptur či úcta k řemeslu spojují věhlasné značky z portfolia Jan Becher-Pernod Ricard. Milovníci doutníků ocení kubánské rumy značky Havana Club, jejichž historie sahá až do roku 1800. Příznivcům blended whisky by v domácím baru neměla chybět lahev skotské whisky Chivas Regal.  Třikrát destilovaná irská whiskey Jameson je vyhledávaná pro svoji jemnost a vyváženost a šampaňské G.H.MUMM je synonymem pro oslavu vítězství.

Havana Club Union[2]HAVANA CLUB UNIÓN COHIBA ATMOSFPHERE

Novinka v portfoliu značky Havana Club vznikla spojením se světoznámou značkou doutníků Cohiba Atmosphere. Maestro Ronero Asbel Morales se při tvorbě nechal inspirovat procesem stárnutí tabákových listů, jejich mícháním a zráním. Výsledkem je ušlechtilý rum, v jehož chuti se rozvíjí dřevité tóny doplněné o sladkost čokolády, jemnost vanilky a aroma sušeného ovoce. Nejlépe chutná v čisté podobě nebo na ledu, ideálně ve spojení s výraznou chutí doutníku. Lahev je ukrytá v elegantní černo-zlaté skříňce z cedrového dřeva.

Cena: 7 590 Kč

G.H.MUMM_R.Lalou_1999[2]G.H.MUMM CUVÉE R. LALOU 1999

Cuvée R. Lalou výrobce šampaňského G.H.MUMM je sběratelským klenotem odkazujícím na vizionáře, podnikatele a inovátora Reného Lalou, který se vedení značky ujal v roce 1920. V roce 2007 vytvořil hlavní sklepmistr Didier Mariotti na jeho počest prestižní ročníkové cuvée z nejvybranějších hroznů nejlepších vinic značky. Cuvée R. Lalou 1999 zaujme osobitým aroma čerstvého i sušeného ovoce s delikátními tóny vanilky, nugátu a medu. Chuť je vyvážená se svěžím nástupem a výrazným, dlouhým dozníváním.

Cena: 4 590 Kč

G.H.MUMM_F1 edition_I[1]G.H.MUMM CORDON ROUGE F1 OFFICIAL CHAMPAGNE

Šampaňské vítězů! Značka G.H.MUMM je již od roku 2000 spojena se závody F1 a zejména pak s vyhlašováním jejich vítězů. Tradice sprchování diváků jezdci na stupních vítězů vznikla v šedesátých letech náhodou poté, když lahev, kterou chtěl vítěz na oslavu otevřít, nebyla dostatečně vychlazená. Od té doby se využívá G.H.MUMM Cordon Rouge s nálepkou vítězného věnce výhradně ve velké třílitrové lahvi. Šampaňské vítězů s ikonickou červenou stuhou si můžete dopřát i Vy, a to v limitované edici balení F1 v klasické velikosti 0,75 l. Šampaňské má jiskrnou, slámově žlutou barvu s jemným a pravidelným perlením. Vůně zralých broskví a meruněk se prolíná s tóny tropického ovoce a křupavé briošky, která harmonizuje se svěžestí chuťového tónu připomínající vyzrálý citron.

Cena: 1 149 Kč

Chivas Regal Extra[2]CHIVAS REGAL EXTRA

Chivas Regal Extra je jedna z chuťově nejbohatších ušlechtilých whisky ve své kategorii a je určena té nejnáročnější klientele. Jedná se o mimořádnou směs nejkvalitnějších sladových whisky s velmi bohatou a plnou chutí, kterou získala především díky většímu podílu zrání v sudech po Oloroso Sherry. Chivas Regal Extra má sladkou ovocnou vůni s tóny zralých hrušek a krémového karamelu s náznakem zázvoru. Chuť po zralých hruškách doplňuje tropický nádech sladkých melounů s jemnými tóny vanilky a karamelu, mísící se s kořeněnými tóny skořice a mandlí a přinášející dlouhý a luxusní závěr.

Cena: 1 199 Kč

Jameson Select Reserve[2]JAMESON SELECT RESERVE

Základem bohaté a jemné irské whiskey Jameson Select Reserve je vysoký podíl irské pot still whiskey, která je doplněná o unikátní nasládlou obilnou whiskey. Tato vyvážená kombinace zraje v dvakrát vypálených sudech po bourbonu, které jí dodávají charakteristické dřevité a kořeněné tóny spolu s tóny exotického ovoce. Jameson Select Reserve se vyrábí pouze jednou za rok a v omezeném množství.

Cena: 1 079 Kč

Ararat 10YO[2]ARARAT AKHTAMAR 10YO

Arménie je krajinou křišťálových jezer, výjimečně úrodné půdy a převážně slunečného počasí. Díky těmto přednostem je již od roku 1887 domovem světoznámé brandy Ararat. Ta dostala název po legendární hoře, u které zakotvil Noe se svojí archou. Desetiletá brandy Akhtamar má živé, elegantní aroma a vůni, ve které dominují tóny vlašských ořechů, včelího vosku, dubové kůry, vanilky a náznak švestek. Mírně suché doznívání kompenzují tóny skořice. Chuť Akhtamaru je celistvá, jemná a poměrně sladká. Postupně graduje a uzavírá ji táhlé doznívání na jazyku.

Cena: 739 Kč

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.