Sociální sítě
Nahoru

Emile Henry přináší to nejlepší pro přípravu lahůdek francouzské kuchyně

?????????

Také jste si během letních cest po Francii oblíbili známý sladký dezert La tarte des Demoiselles Tatin? Slavný „obrácený koláč“ se zkaramelizovanými jablky si za více než sto let své existence získal mnoho příznivců po celém světě. Nečekaně lahodný dezert přitom vznikl z čiré roztržitosti – zasloužily se o něj hoteliérky Caroline a Stéphanie Tatin, které se jednoho dne zapovídaly s hostem a zapomněly jablkovou náplň na plotně příliš dlouho. Místo pohromy se zrodila lahodná zkaramelizovaná jablka, která stačilo doplnit vhodným těstem, a výjimečná kombinace chutí byla na světě. Jednoduchou přípravu sladkého dezertu si nyní můžete usnadnit i díky speciální keramické formě tatin Emile Henry.

Web_emile henry tatin

Nádobí proslulé francouzské značky Emile Henry je vyráběno ručně z čistě přírodního materiálu, který neobsahuje olovo, kadmium či jiné těžké kovy. Stoprocentní zdravotní nezávadnost je tak zaručena. Díky unikátní technologii Ceradon® je glazura mimořádně odolná proti otlučení, poškrábání, vyblednutí a také proti teplotním šokům – formu tak můžete bez obav použít nejen na pečení lahodného koláče tarte tatin, ale také na uložení v chladničce, servírování a na závěr ji umýt v myčce. K dostání v prodejnách Potten&Pannen-Staněk a v eshopu www.vasekuchyne.cz

Více z rubriky Gastro

  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.