Sociální sítě
Nahoru

Mercedes-Benz: jednička prémiového segmentu

Stabilní růst značky Mercedes-Benz z minulých let se opakoval také v roce 2016, kdy počet registrovaných osobních vozidel této značky v České republice stoupnul meziročně o 55,91 % na celkových 7518 vozidel (zdroj SDA). Mercedes-Benz se tak stal č. 1 v prémiovém segmentu. Mercedes byl však velmi úspěšný nejen mezi prémiovými značkami. V celkovém pořadí se dostal dokonce mezi deset nejprodávanějších značek v ČR.

2016_Mercedes-Benz_AMG_GT_S_2dr_Coupe_40L_8cyl_Turbo_7AM_6265811Rozšiřující se nabídku modelů doplnil Mercedes v minulých letech o progresivní design, aplikaci nových technologií a současně zachoval tradiční hodnoty značky Mercedes-Benz. Díky tomu nachází cestu ke stále většímu počtu zákazníků. Velkému zájmu zákazníků se v minulém roce těšily kompaktní modely A, B, GLA a CLA. Jedinečným způsobem vstoupil na trh nejinteligentnější manažerský sedan – třída E včetně provedení kombi a stabilně jsou velmi žádané vozy kategorie SUV. Pozornosti zákazníků neunikly ani novinky v kategorii zvané dream cars – C kabriolet, S kabriolet, SL, SLC a neobyčejný rok zažila i legendární třída G. Ke skvělému výsledku přispěly rovněž modely Mercedes-AMG (+ 51 %).

V roce 2017 bude Mercedes-Benz pokračovat v modelové ofenzivě. Mezi prvními novinkami se mohou zákazníci těšit na modernizované kompaktní SUV třídy GLA, na novinku E All-Terrain, další členy rodiny GT, nové motory a mnoho dalších.

Více z rubriky Supersporty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.