Sociální sítě
Nahoru

V Praze se uskuteční mezinárodní soutěž barmanů s rumem Ron de Jeremy

Mezinárodní soutěž barmanů pod záštitou značky Ron de Jeremy letos zamíří do Prahy. Třetí ročník Xtra Ordinary Cocktail Challenge oficiálně odstartuje v několika státech světa včetně České republiky, a to 28. února v pražském Bugsy’s Baru. „V úterý 28. února proběhl první Kick off, kde se představila pravidla soutěže za účasti Olliho Hietalahtiho, majitele značky Ron de Jeremy. Na zahájení akce pak byli pozvání barmani a majitelé barů z celé republiky,“ upřesňuje Petr Vopálenský z distribuční společnosti Premier Wines & Spirits, který je zároveň jedním ze členů odborné poroty česko-slovenského semifinále. Pražské semifinále se uskuteční dne 16.5.2017, kde porota vybere jednoho finalistu do mezinárodního Grand finále. Grand finále proběhne 14. června v Praze, kde se utká šest barmanů, kteří vzejdou z jednotlivých lokálních soutěží.

RDJ Cocktail_Challenge FB-pozvankaÚčastníci soutěže Xtra Ordinary Cocktail Challenge III mají za úkol vymyslet tradiční a přesto originální koktejl za použití produktu z portfolia Ron de Jeremy. Do svého drinku tak mohou zakomponovat například rumy Ron de Jeremy XO, Reserva a Spiced, ale také nový The Hedgehog Gin. „U soutěžících budeme oceňovat osobitý přístup a originalitu. Chceme ukázat, že se mohou i jednoduché drinky tvořit jinak než klasicky. Zároveň budeme hodnotit to, jak přistoupí barmani k osobě Rona Jeremyho v celkové prezentaci drinku i soutěžícího samotného. Kreativita a chuť pro nás budou zásadní ukazatele, “dodává Petr Vopálenský. Soutěže se může zúčastnit jakýkoliv profesionální i amatérský barman z celého světa, stačí vymyslet, pojmenovat a vyfotit svůj koktejl a výsledek zveřejnit na Instagramu s hashtagem #RdJcocktailchallenge3 nebo jeho recept a fotografii poslat na e-mail info@oneeyedspirits.com. Šest nejlepších finalistů z lokálních semifinále nakonec změří svůj barmanský um osobně v červnu v Praze. Absolutní vítěz soutěže získá třídenní zájezd do Finska, v rámci něhož ho majitelé značky Ron de Jeremy provedou po barové scéně Helsinek a představí krásy jednoho z nejkrásnějších měst Skandinávie.

Na výběru nejlepších drinků se bude v rámci poroty podílet také legendární Ron Jeremy, jehož jméno zmíněné rumy nesou. Produkty Ron de Jeremy oslavují neobyčejný život legendárního pornoherce, který byl ve své branži považován za nejlepšího ze všech. Podobného cíle se snaží dosáhnout i jeho autentické rumy a nový The Hedgehog Gin. Produkty z portfolia společnosti loni získali například zlatou medaili na prestižních World Drinks Awards.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.