Sociální sítě
Nahoru

Jarní menu Spa hotelu Lanterna je plné energie a celé bezlepkové

Plné energie a barev, snoubené s víny jihomoravského vinařství Ilias a navíc celé bezlepkové: takové je nové jarní menu, které si mohou od 1. března vychutnat návštěvníci zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna Velké Karlovice.

Dolnopasecký bio sýrMenu bude v nabídce Vyhlídky po celý březen a duben. V sobotu 1. dubna navíc restaurace nabídne mimořádnou příležitost vychutnat si menu i s komentářem šéfkuchaře Pavla Václavíka a s představením vín za osobní účasti majitele vinařství Ilias Jiřího Iliase.

husí prsa1Šéfkuchař Pavel Václavík menu sestavil z pokrmů, které s příchodem jara doplní tělu energii a vynikají také sytými jarními barvami beskydské přírody. „Menu jsme navíc poprvé připravili tak, aby si ho mohli celé vychutnat i hosté vyžadující bezlepkové pokrmy. Bezlepkovou mouku si meleme sami u nás v hotelové kuchyni,“ říká Pavel Václavík.

Hovězí líčkaV šestichodovém menu také nechybí regionální suroviny, například Dolnopasecký bio sýr z Biofarmy Horut z blízkého Rožnova pod Radhoštěm jako předkrm nebo pomalu pečená husí prsa zahalená levandulovým kouřem s pohankou od Šmajstrly. Pohankový mlýn rodu Šmajstrlů v blízkém Frenštátě pod Radhoštěm je na Valašsku pojem, byl založen již v roce 1861 a pohanka se v něm zpracovává původní technologií mechanického loupání. Díky tomu v ní (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají zachovány vitamíny a další hodnotné látky.

Hovězí prsaZajímavostí menu je také polévka – krémové cappuccino z kachních jater.

Jako hlavní chod kuchaři zvolili hovězí líčka s kořenovou zeleninou, která patří k vyhlášeným specialitám Spa hotelu Lanterna. Tentokrát je doplnili fialovými bramborami. Ty se chuťově neliší od brambor žlutých, ale obsahují dvakrát až třikrát více antioxidantů. Jsou proto označovány za jednu z tělu prospěšných superpotravin a těší se čím dál větší oblibě v gastronomii.

dezert (2)Tečkou za šestichodovým menu je zmrzlina z typické valašské suroviny – máku. Kuchaři ji podávají zavinutou v piškotu z červené řepy s bílkovým střechýlem a grepovým kaviárem.

Restaurace Vyhlídka mění menu každé dva měsíce, v letošním roce je stěžejním tématem snoubení pokrmů s víny vždy jen jednoho vybraného vinařství. Po zimním menu, které doplnila vína z vinařství Gala, tentokrát všechny pokrmy doplňují vína z produkce vinařství Ilias z jihomoravského Pavlova.

 

Speciální gastro tipy:

Degustační večer s vinařstvím Ilias

1. dubna 2017

Speciální gurmánský večer za účasti šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna Pavla Václavíka a majitele vinařství Ilias Jiřího Iliase. V jejich společnosti a s osobním komentářem si mohou hosté vychutnat pokrmy nového jarního šestichodového menu restaurace Vyhlídka, které je celé snoubeno s víny vinařství Ilias.

Degustační večer Pavla a Jaroslava Sapíkových

8. dubna 2017

Zažijte neobvyklý degustační večer v režii šéfkuchaře Terasy U Zlaté studně Pavla Sapíka, který si speciálně pro tuto příležitost přizval do týmu svého otce, rovněž vyhlášeného šéfkuchaře Jaroslava Sapíka. Nenechejte si ujít souhru dvou předních českých kuchařských osobností. Pavel a Jaroslav Sapíkovi spolu připraví menu o 7 chodech ve stylu staročeské kuchyně.

Oscarový večer s Jiřím Menzelem

2. června 2017

Kančí kýta se zelím nebo šípkovou omáčkou? Legendární dilema myslivců ze Slavností sněženek Jiřího Menzela řešili také kuchaři Spa hotelu Lanterna, když vymýšleli menu pro speciální degustační večer pořádaný na počest a za osobní účasti tohoto předního českého filmového režiséra.

Červnová akce bude opakováním úspěšného degustačního večera, který se onal 28. ledna. Večer se nese v duchu ukázek ze známých filmů Jiřího Menzela, s důrazem na slavné filmové speciality, které následně hosté mohou ochutnat. Kromě kančí kýty s šípkovou omáčkou a pajfalským knedlíkem se servíruje třeba Otíkova králičí paštika, antilopa na habešský způsob či piva z filmových Postřižin.

Hosté, kteří spojí návštěvu večera s ubytováním, mohou využít zvýhodněnou cenu menu a zároveň spojit gastronomický zážitek s relaxací v hotelovém spa nebo letní přírodě Beskyd.

Více z rubriky Restaurace

  • Pelikán otevře již brzy zahrádku

    Květen je tím měsícem, kdy na betonových kostkách v ulici Na Příkopech vyroste zahrádka restaurace Pelikán. Oáza klidu uprostřed pulzující hlavní...

    Marek Zelený8.4.2021
  • Luxus na Příkopech

    Historická budova U Dörferů z roku 1905 zdobí jednu z nejvýznamnějších ulic v Praze, která vede na místě bývalého historického vodního...

    Jan Pešek1.3.2021
  • Lagarto v přímém přenosu i na Valentýna

    Teplická restaurace J&J, která patří do severočeské sítě Lagarto, v těchto dnech rozeběhla skvělou online akci. Otevřená kuchyně, která dominuje celému...

    Jan Pešek12.2.2021
  • Farma v Praze

    Restaurační sféra zaznamenala během roku 2020 velké zemětřesení. Mnoho provozů ukončilo svou činnost. Zůstali jen ti, kteří svým podnikům vdechli duši...

    Marek Zelený11.1.2021
  • PRU58 za oponou

    Štěpán Návrat je známý svými restauracemi Café Buddha a Benjamin. První jmenovaná je zaměřená na autentickou asijskou kuchyni. Druhou je Benjamin...

    Jan Pešek7.1.2021
  • „W“ RESTAURANT & WHISKEY BAR rozváží své speciality

    Události posledních dní nám opět obrátily život vzhůru nohama. V této nelehké době bychom proto na své blízké měli myslet dvojnásob....

    Jan Pešek29.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Argentinské speciality v Gran Fierro

    Argentinská restaurace Gran Fierro, která se nedávno přestěhovala do krásných prostor v Myslíkově ulici, jako první steak-house zavádí cirkulární provoz. Základem...

    Jan Pešek23.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.