Sociální sítě
Nahoru

Jarní menu Spa hotelu Lanterna je plné energie a celé bezlepkové

Plné energie a barev, snoubené s víny jihomoravského vinařství Ilias a navíc celé bezlepkové: takové je nové jarní menu, které si mohou od 1. března vychutnat návštěvníci zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna Velké Karlovice.

Dolnopasecký bio sýrMenu bude v nabídce Vyhlídky po celý březen a duben. V sobotu 1. dubna navíc restaurace nabídne mimořádnou příležitost vychutnat si menu i s komentářem šéfkuchaře Pavla Václavíka a s představením vín za osobní účasti majitele vinařství Ilias Jiřího Iliase.

husí prsa1Šéfkuchař Pavel Václavík menu sestavil z pokrmů, které s příchodem jara doplní tělu energii a vynikají také sytými jarními barvami beskydské přírody. „Menu jsme navíc poprvé připravili tak, aby si ho mohli celé vychutnat i hosté vyžadující bezlepkové pokrmy. Bezlepkovou mouku si meleme sami u nás v hotelové kuchyni,“ říká Pavel Václavík.

Hovězí líčkaV šestichodovém menu také nechybí regionální suroviny, například Dolnopasecký bio sýr z Biofarmy Horut z blízkého Rožnova pod Radhoštěm jako předkrm nebo pomalu pečená husí prsa zahalená levandulovým kouřem s pohankou od Šmajstrly. Pohankový mlýn rodu Šmajstrlů v blízkém Frenštátě pod Radhoštěm je na Valašsku pojem, byl založen již v roce 1861 a pohanka se v něm zpracovává původní technologií mechanického loupání. Díky tomu v ní (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají zachovány vitamíny a další hodnotné látky.

Hovězí prsaZajímavostí menu je také polévka – krémové cappuccino z kachních jater.

Jako hlavní chod kuchaři zvolili hovězí líčka s kořenovou zeleninou, která patří k vyhlášeným specialitám Spa hotelu Lanterna. Tentokrát je doplnili fialovými bramborami. Ty se chuťově neliší od brambor žlutých, ale obsahují dvakrát až třikrát více antioxidantů. Jsou proto označovány za jednu z tělu prospěšných superpotravin a těší se čím dál větší oblibě v gastronomii.

dezert (2)Tečkou za šestichodovým menu je zmrzlina z typické valašské suroviny – máku. Kuchaři ji podávají zavinutou v piškotu z červené řepy s bílkovým střechýlem a grepovým kaviárem.

Restaurace Vyhlídka mění menu každé dva měsíce, v letošním roce je stěžejním tématem snoubení pokrmů s víny vždy jen jednoho vybraného vinařství. Po zimním menu, které doplnila vína z vinařství Gala, tentokrát všechny pokrmy doplňují vína z produkce vinařství Ilias z jihomoravského Pavlova.

 

Speciální gastro tipy:

Degustační večer s vinařstvím Ilias

1. dubna 2017

Speciální gurmánský večer za účasti šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna Pavla Václavíka a majitele vinařství Ilias Jiřího Iliase. V jejich společnosti a s osobním komentářem si mohou hosté vychutnat pokrmy nového jarního šestichodového menu restaurace Vyhlídka, které je celé snoubeno s víny vinařství Ilias.

Degustační večer Pavla a Jaroslava Sapíkových

8. dubna 2017

Zažijte neobvyklý degustační večer v režii šéfkuchaře Terasy U Zlaté studně Pavla Sapíka, který si speciálně pro tuto příležitost přizval do týmu svého otce, rovněž vyhlášeného šéfkuchaře Jaroslava Sapíka. Nenechejte si ujít souhru dvou předních českých kuchařských osobností. Pavel a Jaroslav Sapíkovi spolu připraví menu o 7 chodech ve stylu staročeské kuchyně.

Oscarový večer s Jiřím Menzelem

2. června 2017

Kančí kýta se zelím nebo šípkovou omáčkou? Legendární dilema myslivců ze Slavností sněženek Jiřího Menzela řešili také kuchaři Spa hotelu Lanterna, když vymýšleli menu pro speciální degustační večer pořádaný na počest a za osobní účasti tohoto předního českého filmového režiséra.

Červnová akce bude opakováním úspěšného degustačního večera, který se onal 28. ledna. Večer se nese v duchu ukázek ze známých filmů Jiřího Menzela, s důrazem na slavné filmové speciality, které následně hosté mohou ochutnat. Kromě kančí kýty s šípkovou omáčkou a pajfalským knedlíkem se servíruje třeba Otíkova králičí paštika, antilopa na habešský způsob či piva z filmových Postřižin.

Hosté, kteří spojí návštěvu večera s ubytováním, mohou využít zvýhodněnou cenu menu a zároveň spojit gastronomický zážitek s relaxací v hotelovém spa nebo letní přírodě Beskyd.

Více z rubriky Restaurace

  • Kvalitní gastronomie u Pařížské ulice

    Kam zajít na úžasné jídlo, prvotřídní servis, a navíc v příjemném prostředí přímo v centru historické Prahy? Jedinečná restaurace La Veranda,...

    Marek Zelený12.7.2023
  • Bistrot Puglia: Autentická italská kuchyně

    Útulná menší restaurace v klidné části Holešovic je ideálním místem pro všechny milovníky italské kuchyně. Tým kuchařů pečlivě vybírá nejkvalitnější suroviny...

    Marek Zelený3.7.2023
  • Chuť léta v restauraci The Artisan

    The Artisan, restaurace pražského hotelu Marriott, si pro své hosty na letošní léto připravila řadu sezónních specialit. Šéfkuchař David Rejhon spolu...

    Marek Zelený28.6.2023
  • Babiččina zahrada slaví kulatiny

    Restaurace Babiččina zahrada oslavila v červnu krásné kulaté narozeniny. Už deset let se zapisuje do chutí svých hostů. Díky kvalitní práci...

    Marek Zelený27.6.2023
  • Trumfy Hliněné bašty: Středomořská kuchyně plná delikates

    Stálice české gastronomie oslovuje již dvě desetiletí své hosty nejen unikátní středomořskou atmosférou, podtrženou nádhernou terasou rozprostřenou u malebného rybníčku, ale...

    Jan Pešek14.6.2023
  • Alcron Restaurant nově nabízí Business Lunch

    Alcron Restaurant je novou hvězdou pražské kulinární scény. Oficiálně otevřen byl v březnu letošního roku a nachází se v prostorách legendárního...

    Marek Zelený5.6.2023
  • PRU58 má zahrádku

    Vyhlášená holešovická restaurace PRU58 je klenotem po všech stránkách. Fusion asijská kuchyně z převážně českých surovin s nejrozkvetlejším interiérem se stali...

    Marek Zelený31.5.2023
  • Jahodové opojení v restauraci La Veranda

    Čerstvé jahody, které po zakousnutí naplní chuťové pohárky velmi intenzivními tóny se hlásí o slovo. Od poloviny června se ve vyhlášené...

    Marek Zelený25.5.2023
  • Babiččina zahrada zahajuje sezónu

    Babiččina zahrada v průběhu května otevírá svou vyhlášenou venkovní oázu. Událost sezóny, na kterou čekají milovníci prvotřídní kuchyně s přídavkem rodinné...

    Marek Zelený23.5.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.