Sociální sítě
Nahoru

Rychlé italské menu Fit Calories s Radkem Hasmanem

Síť Bageterií Boulevard uvádí v rámci nového Chef Menu Fit Calories od šéfkuchaře Radka Hasmana. Příznivci zdravého životního stylu mají díky konceptu Fit Calories možnost dopřát si street foodové speciality z italské oblasti Marche a Toskánska.

MB jarniMenu_2017 UNI_beztextu“Chtěl jsem přiblížit zákazníkům originální chutě z přímořských italských oblastí jako je Marche nebo Toskánsko. Proto je v aktuální nabídce Fit Calories například mix mořských řas se Salicornií,“ říká šéfkuchař z italských restaurací a bister La Collezione Radek Hasman. Bylina Salicornia roste na pobřeží a má jako jediná rostlina na světě přirozeně slanou chuť.

BB_JARNI_MENU_2017_FIT1 HiResTypicky italská je také salsa Verde. Je to svěží omáčka z hladkolisté petržele doplněná zelenou paprikou, ančovičkami a kapary, dochucená bílým vinným octem. Z oblastí Toskánska nebo Marche je i Peperonata – pasta z pečených paprik dochucená bílým vinným octem a olivovým olejem. Všechny suroviny použité v recepturách jsou originální italské, včetně žíhaných rajčat Melinda. „Pouze kozí sýr není pro oblast Marche typický. Tradiční jsou zejména ovčí sýr – pecorino a kravské sýry. Ty jsou ale velice výrazné, proto jsem zvolil alternativu v podobě kozího sýra Quader de Cavra s bylinkovým dresinkem,“ dodává autor receptů Radek Hasman.

Radek_Hasman_FinalDíky menu Fit Calories, který bageterie obměňuje každé tři měsíce, si mohou dopřát kvalitní a zdravou stravu i ti, kteří z jakéhokoliv důvodu musí pro oběd či svačinu zvolit fast food. V  případě Fit Calories se nabízí trefnější pojmenování „exprѐs gurmet“, což vystihuje francouzský styl rychlého oběda s gurmánským prožitkem. Šéfkuchař Radek Hasman, hvězda italské kuchyně, v současné době působí po boku šéfkuchaře a majitele bister La Collezione Riccarda Lucque.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.