Sociální sítě
Nahoru

Jan Punčochář obhájil prvenství v anketě Zlatý kuchař. Blahopřejeme!

Jan Punčochář se stal vítězem čtvrtého ročníku ankety Zlatý kuchař, kterou vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel profi revue. Šéfkuchař fine diningové restaurace Grand Cru na Lodecké 4 v Praze obhájil své loňské prvenství. V rámci hlavní kategorie vybírala odborná porota z pětice předních tuzemských šéfkuchařů. Ve finále kromě Jana Punčocháře figurovali také šéfkuchaři Radek David (La Veranda Restaurant), Roman Paulus (Alcron Restaurant), Pavel Sapík (Terasa U Zlaté studně), a Oldřich Sahajdák (La Degustation Bohême Bourgeoise) „Tohoto ocenění si velmi vážím. Jde o formu uznání a potvrzení, že to v Grand Cru děláme dobře. Od malička jsem chtěl vařit, mít plnou restauraci a špičkový tým lidí okolo sebe. Druhé vítězství v anketě Zlatý kuchař příjemným způsobem potvrzuje, že jdu správným směrem,“ líčí oceněný šéfkuchař Jan Punčochář.
IMG_6863V letošním ročníku Zlatého kuchaře, jehož slavnostní vyhlášení probíhalo na pražské Novotného lávce, se kromě Punčocháře těšili z prvenství například Přemysl Forejt coby Objev roku a Stephen Senewiratne v kategorii pro Zahraniční kuchaře působící v České republice. Do Síně slávy vstoupil respektovaný Pavel Pospíšil, který dlouhodobě žije a pracuje v Německu. Garantem ankety Zlatý kuchař je kritik, pedagog a spisovatel Vladimír Poštulka a  hlasující jsou složeni z gastronomických novinářů či food bloggerů.
2017 PHOTOONE - 127Sedmatřicetiletý Jan Punčochář začal kariéru v hotelu Ambassador a hned po studiích sbíral zkušenosti v předních pražských restauracích. Působil rovněž ve vyhlášené švýcarské restauraci Häberli’s Schützenhaus nebo v Německu a Rakousku. Po svém návratu do České republiky pracoval deset let jako šéfkuchař restaurace La Terroir. Své osobité kuchyni se už od roku 2014 věnuje jako šéfkuchař v restauraci Grand Cru na ulici Lodecká 4 v centru Prahy. „Nezaměřuju se výhradně na jednu konkrétní kuchyni. Věnuji se moderní gastronomii založené na sezónních a vždy čerstvých kvalitních surovinách. Každé jídlo se dá připravit originálně, možnosti propojování chutí jsou neomezené,“ dodává Punčochář.

Více z rubriky Gastro

  • Valentýn s obsahem alkoholu

    Valentýn je známý jako svátek lásky již celá staletí. Pro její oslavy existuje spousta symbolů, ale jedním z hlavních jsou bezpochyby jahody....

    Marek Zelený9.1.2018
  • Designová perla Karlových Varů

    Jeden z nejlepších hotelů v Karlových Varech se může pochlubit skvělou kombinací špičkových služeb a designového prostředí. Hotel St. Joseph Royal...

    Marek Zelený8.1.2018
  • Týden vína v Praze

    V týdnu od 22. do 28. ledna 2018 se Praha stane dějištěm jubilejního desátého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2018....

    Jan Pešek8.1.2018
  • Podlehněte pokušení luxusních sýrů

    Nejen v období Vánoc toužíme, pokud jsme milovníky vybraných lahůdek, potěšit chuťové pohárky noblesní specialitou, jež, pokud jde o kvalitu a chuť,...

    Alena Dušková20.12.2017
  • Menu v Bageterii Boulevard sestavené vyhlášeným guru české gastronomie

    Od včerejšího dne si do oblíbené Bageterie Boulevard je možné zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF...

    Marek Zelený20.12.2017
  • Čech Jan Teska se stal mistrem světa v míchání koktejlů

    Na mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který...

    Jan Pešek19.12.2017
  • Naučte se rozumět vínu – z pohodlí svého domova

    Milovat víno je skvělé, naučit se ho dobře znát je ještě lepší. Přední český sommelier Jakub Přibyl vložil své mnohaleté zkušenosti...

    Marek Zelený18.12.2017
  • Nola: láska ze sídliště

    Že láska prochází žaludkem, to ví snad každý. V restauraci Nola na pražském Pankráci tak už v předvánočním stresu začali myslet...

    Jan Pešek16.12.2017
  • Emirates ve svátečním období nabízí vánoční menu

    Letecká společnost Emirates v prosinci přináší vánoční atmosféru do všech cestovních tříd. Zákazníci Emirates si budou moci jak v jejích letištních...

    Jan Pešek12.12.2017
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.