Sociální sítě
Nahoru

Jan Punčochář obhájil prvenství v anketě Zlatý kuchař. Blahopřejeme!

Jan Punčochář se stal vítězem čtvrtého ročníku ankety Zlatý kuchař, kterou vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel profi revue. Šéfkuchař fine diningové restaurace Grand Cru na Lodecké 4 v Praze obhájil své loňské prvenství. V rámci hlavní kategorie vybírala odborná porota z pětice předních tuzemských šéfkuchařů. Ve finále kromě Jana Punčocháře figurovali také šéfkuchaři Radek David (La Veranda Restaurant), Roman Paulus (Alcron Restaurant), Pavel Sapík (Terasa U Zlaté studně), a Oldřich Sahajdák (La Degustation Bohême Bourgeoise) „Tohoto ocenění si velmi vážím. Jde o formu uznání a potvrzení, že to v Grand Cru děláme dobře. Od malička jsem chtěl vařit, mít plnou restauraci a špičkový tým lidí okolo sebe. Druhé vítězství v anketě Zlatý kuchař příjemným způsobem potvrzuje, že jdu správným směrem,“ líčí oceněný šéfkuchař Jan Punčochář.

IMG_6863V letošním ročníku Zlatého kuchaře, jehož slavnostní vyhlášení probíhalo na pražské Novotného lávce, se kromě Punčocháře těšili z prvenství například Přemysl Forejt coby Objev roku a Stephen Senewiratne v kategorii pro Zahraniční kuchaře působící v České republice. Do Síně slávy vstoupil respektovaný Pavel Pospíšil, který dlouhodobě žije a pracuje v Německu. Garantem ankety Zlatý kuchař je kritik, pedagog a spisovatel Vladimír Poštulka a  hlasující jsou složeni z gastronomických novinářů či food bloggerů.

2017 PHOTOONE - 127Sedmatřicetiletý Jan Punčochář začal kariéru v hotelu Ambassador a hned po studiích sbíral zkušenosti v předních pražských restauracích. Působil rovněž ve vyhlášené švýcarské restauraci Häberli’s Schützenhaus nebo v Německu a Rakousku. Po svém návratu do České republiky pracoval deset let jako šéfkuchař restaurace La Terroir. Své osobité kuchyni se už od roku 2014 věnuje jako šéfkuchař v restauraci Grand Cru na ulici Lodecká 4 v centru Prahy. „Nezaměřuju se výhradně na jednu konkrétní kuchyni. Věnuji se moderní gastronomii založené na sezónních a vždy čerstvých kvalitních surovinách. Každé jídlo se dá připravit originálně, možnosti propojování chutí jsou neomezené,“ dodává Punčochář.

Více z rubriky Gastro

  • Do Špindlerova Mlýna přiletěla Soyka

    Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen...

    Marek Zelený29.9.2020
  • Morais Rocha Wines na tuzemském trhu

    Region Vidigueira na první pohled nepatří v Portugalsku zrovna k těm turisticky nejpopulárnějším. Je to dáno polohou ve středu zemně, a...

    Jan Pešek23.9.2020
  • Dvě tuny mušlí pro zákazníky Rohlik.cz

    Rohlik.cz se i letos stal součástí akce Prague Mussel Week a nabídne zákazníkům mušle za exkluzivní cenu s 50% slevou jak...

    Jan Pešek17.9.2020
  • Týden ledové čokolády

    Týden ledové čokolády aneb čokoládová zmrzlina osmkrát jinak. Taková je náplň unikátní akce cukrárny Pietro Gelato, která se uskuteční v týdnu...

    Jan Pešek7.9.2020
  • Místo, které si získá vaše srdce…

    Jakmile jednou překročíte práh zámeckého hotelu Château Šanov, už nikdy nebudete chtít odejít. Nadchne vás nejen okouzlující spa a výtečná kuchyně,...

    Aneta Bartoníková2.9.2020
  • „Víkend s vraždou“ na Chateau Herálec

    Pětihvězdičkový butikový hotel Chateau Herálec na Vysočině připravil hned několik speciálních nabídek pro nadcházející období. Se svým speciálním balíčkem chtějí oslovit...

    Marek Zelený1.9.2020
  • U Prince sází na řemeslo a kvalitu

    Žádné průmyslové produkty, vše poctivé a domácí, řemeslně připravené. Taková je filozofie restaurace U Prince, která díky fantastické lokaci patří k...

    Jan Pešek26.8.2020
  • Umění servírování v jednom momentu

    Oficiálním drinkem dvaadvacátého Designbloku, největšího tuzemského festivalu designu a módy, bude letos britský gin Tanqueray. Jeho kvality návštěvníci ocení od 7....

    Jan Pešek25.8.2020
  • Večerní brunche se vrací

    Přes léto v hotelu Alcron, přesněji v restauraci La Rotonde, probíhají oblíbené víkendové brunche. Navíc do konce srpna platí akce 4+1,...

    Marek Zelený13.8.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.