Milovníci sektů budou moci letos objevovat rozmanitost bublinek v rámci „Sektivalu“ ve čtyřech městech. Druhý ročník festivalu šumivých vín se odehraje od 2. do 18. června v desítkách restaurací v Praze, v Brně, v Plzni a nově také v Ostravě. Svátek delikátního jídla a pití představí ta nejlepší šumivá vína v harmonické kombinaci s vybranými pokrmy. Jednotlivé restaurace připraví s pomocí Davida Krále, dvojnásobného vítěze mistrovství sommelierů ČR, pestrou nabídku jídel a sektů. Seznam restaurací, kde bude možné speciální menu ochutnat, bude v průběhu akce dostupný na adrese www.sektival.cz.
Hlavním cílem „Sektivalu“ zůstává představení šumivého vína jako noblesního nápoje, který dokáže ve spojení s pokrmy vytvořit jedinečné chuťové zážitky.
Přijďte ochutnat rozmanitost sektu
Čekají na Vás například lehké a svěží sekty vyráběné takzvanou Charmatovou metodou, kdy víno druhotně kvasí ve větších nerezových nádobách, nebo ty s plnější chutí vznikající klasickou, neboli šampaňskou metodou kvašení v láhvi. Na své si přijdou jak milovníci suchých šumivých vín, kteří si budou moci vychutnat například jeden z nejsušších českých sektů Château Radyně, tak příznivci sladších chutí. Ti ocení elegantní kombinace pokrmů a sektů v kondici demi sec, ke kterým se řadí například aromatický Bohemia Sekt La Fleur a další. Festival šumivých vín prostě nabídne to nejlepší všem milovníkům bublinek!