Sociální sítě
Nahoru

Dr. Magda Rau a její cesta k odpočinku

Doktorka Magda Rau je Češka, která už mnoho let žije v Německu a patří ke špičce ve svém oboru. Jako první v ČR začala Dr. Rau léčit vetchozrakost laserovým zákrokem Isovision, který zbaví pacienty na dobu až 15 let brýlí do dálky i do blízka. Tato metoda je spojena s minimálním rizikem, protože nevyžaduje řez do rohovky, je obdobná metodě Lasek a Lasek Viskodisekce. Hodí se pro pacienty starší 49 let, kteří se chtějí zbavit brýlí na čtení a nechtějí ještě podstoupit výměnu čočky z finančních důvodů nebo z obavy z rizik nitrooční operace. Hodí se i pro pacienty, kteří podstoupili operaci šedého zákalu s implantací monofokální čočky a chtějí se zbavit brýlí na čtení.

IMG_6129Měla jste možnost setkat se ve své profesi s někým výjimečným, s nějakým klientem, který vás něčím ohromil?

Jako vyjimečný klient mě okamžitě napadá Michal David, který mě přesvědčil a motivoval svým neochvějně pozitivním přístupem k životu. Snaží se hledat pozitivní momenty a tento optimismus přenáší také do své  hudby, do svým písní a tím vzbuzuje pozitivní emoce svých četných posluchačů a obdivovatelů. Navíc ho obdivuji pro jeho inteligenci. Po výměně čočky v mé klinice v Německu jenom po poučení skvěle popsal a vysvětlil princip operace reportérovi, který ho nachytal s obvazem na oku.

Ale nejsou to jenom slavní lidé, od kterých se učím, je to například i pacientka na vozíčku a vždycky, když se jí zeptám „jak se máte“,  mně odpoví s úsměvem po celé tváři „já se mám strašně dobře a jsem šťastná“. Nebo pacientka,  co úspěšně bojovala s rakovinou a zase pracuje od rána do večera ve své hospodě v bavorském lese.

Máte slabost pro luxus? Dopřáváte si něco výjimečného, za co nelitujete utratit vydělané peníze?

Ano, musím upřímně přiznat, že mám slabost pro luxus, snažím se čas od času odměnit za svou práci. Myslím si, že hezké auto zlepšuje naši životní kvalitu, v autě přece jen strávíme hodně času. Dále mám ráda módu, hodinky,  šperky nové i staré, co jsem zdědila po svých rodičích a prarodičích. Bohužel na pravidelné návštěvy kosmetiky a masáží nemám čas, odbývám to. Dobré jídlo mám sice ráda, ale není to má priorita. Ráda chodím do pěkných restaurací, ale to nejde o jídlo samo o sobě, spíše o příjemnou společnost, vybraná vína atd.

Máte nějakou vysněnou cestovatelskou destinaci, kam byste se chtěla podívat, nebo už jste se podívala a splnila si tak svůj sen?

V prvním týdnu v prosinci pojedu do Kambodži operovat v rámci americké klinické studie tzv. stařeckou vetchozrakost. Je to nová a šetrná laserová technika, která mne velmi zajímá. Navíc hlavní město Kambodži, Phnompenh, má být jedno z nejkrásnějších francouzkých koloniálních měst Indočíny.  Chrámy ve Wan Angkor jsou už dlouho mým vysněným cestovatelským cílem.

Jak relaxujete?

Musím přiznat, že relaxuji málo, organizace kliniky v Německu v Chamu a Oční kliniky v Praze 6 a další filiálky mě zabírá strašně moc času. Není lehké vše financovat, neustále se vzdělávat a tzv. „jít s dobou“. Je to možné opravdu jen tvrdou a poctivou prací a zaváděním nových technik, nových přístrojů a nových inovací. Také píšu články do odborných a vědeckých časopisů, zvláště o nových operačních technikách, připravuji přednášky pro evropské a mezinárodní kongresy, přednáším po celém světě. Když mám opravdu čas, tak si čtu ráda detektivky nebo i klasickou literaturu a jezdím na kon. Při jízdě na koni si opravdu odpočinu a vyčistím hlavu od všech starostí. Ráda také jezdím na lyžích, plavu a potápím se.

Co pro Vás znamená slovo luxus?

Luxus pro mě znamená něco, co si nemůžu dovolit každý den, něco co překročuje nejenom finanční, ale i moje životní poměry. Je to například nějaká velmi drahá kabelka, šperk nebo drahé šaty. A na druhé straně je pro mě  luxus i to,  když si můžu bez plánů ležet na pláži a číst si knížku, na nic nemyslet nebo jet na dovolenou, která není spojena s kongresem a přednáškami.

Pořídila jste si někdy něco opravdu drahého, co jste zkrátka musela mít a cena nerozhodovala?

Před lety jsem prováděla klinickou studii nového léku, očních kapek pro léčbu zeleného zákalu. Je to mnoho let studia, práce trvala dva roky Za tuto studii jsem si koupila hodinky Cartier, koně a sedlo. Byl to pro mě obrovský luxus. Ale jak už to v životě bývá, tak kůň mi zemřel, anglické sedlo jsem vyměnila za western a jediné, co mi zůstalo, jsou hodinky, které mi dělají radost.Teď mě napadá,že bych se měla opět odměnit za další práci. Takže „zelená“ pro novou kabelku.

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.