Sociální sítě
Nahoru

Menu v Bageterii Boulevard sestavené vyhlášeným guru české gastronomie

Od včerejšího dne si do oblíbené Bageterie Boulevard je možné zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF MENU MISTRA ČESKÉ KUCHYNĚ, které osobně sestavil jeden z nejlepších českých šéfkuchařů Jan Punčochář, několikrát oceněný michelinským Bib Gourmand. Jak je patrné už z názvu, sází nové CHEF MENU na typicky českou kuchyni, vše ale v moderním pojetí. Kromě teplé a studené bagety a polévky v něm samozřejmě najdete i řadu FIT CALORIES, která svým složením dodržuje zásady zdravého stravování.
DSC03534Jan Punčochář, mimo jiné česká tvář hodinářské značky Oris,  je šéfkuchařem pražské Grand Cru Restaurant a dvojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař. Působil v michelinských restauracích v Rakousku a v Německu, jeho kulinární glosy, recepty a jiné postřehy si můžete vychutnat mimo jiné na serveru lidovky.cz. V gastronomii je známý svým osobitým přístupem a autentickou nezaměnitelnou kuchyní. A přesně takové je i jeho CHEF MENU MISTRA ČESKÉ KUCHYNĚ.
Billboard_Podzim2017 5,1x2,4m HK 1ku10_TISKV zimním období potřebuje naše tělo pořádně zahřát a zasytit a k tomu je vydatná česká kuchyně přímo ideální. Šéfkuchař Jan Punčochář sestavil celé menu tak, že o tomto záměru vás přesvědčí každý kousek, který se dostane k vašim chuťovým buňkám. „Pro zimní menu jsem vybíral suroviny, co mám osobně velmi rád a které mě inspirují k různým chuťovým variacím. Vyzdvihl bych vepřové koleno. To patří k pilířům klasické české kuchyně. V mém receptu se pomalu vaří, aby si udrželo svou šťavnatou chuť. Další část masa, která mě fakt baví, je hovězí krk“, řekl Jan Punčochář, šéfkuchař Grand Cru Restaurant.
DSC03532Vlajkovou lodí celého menu je teplá bageta Hovězí krk s perníkem. Dlouhé konfitování zaručuje masu jemnou a delikátní chuť, kterou ideálně doplní plátky opečených brambor s majoránkou. K tomu navíc restovaná cibulka, zapečený horský sýr a výrazná perníková omáčka, která perfektně vyzdvihuje chuť hovězího masa. Další novinkou je studená bageta Šunkové koleno, v níž chuť masa krásně zvýrazňuje křenová pomazánka, hořčičný dresink a lístky hořčice. Novou úroveň svěžesti pak dodávají presované okurky. Tato bageta je jasným důkazem, že i z běžně dostupných surovin může vzniknout skvělé jídlo v moderním a netradičním kabátu. V zimním menu nesmí chybět ani vydatná krémová polévka. Ta od Jana Punčocháře je lehce pikantní Dýňová s křenem a zakysanou smetanou. Ozdobena je praženými dýňovými semínky, která v polévce příjemně křupou. A jak v podání mistra české kuchyně vypadá zdravé menu FIT CALORIES? Do ořechového chleba, který si Bageterie Boulevard sama peče, schoval Jan Punčochář Krůtu s pečenými paprikami. Barevné papriky s krůtími prsy a ostatními surovinami spojuje estragonové žervé s růžovým pepřem. K tomu přidejte svěží a fresh baby špenát a o zdravou svačinu je postaráno. Variantu určenou pro vegetariány pak představuje Ovčí sýr s řepou. V oblíbeném dýňovém chlebu tentokrát najdete marinovanou červenou řepu a máslovou dýni, ovčí sýr, medový dresink a rukolu.

Více z rubriky Gastro

  • Nejsou bublinky, jako bublinky

    Chystáte se na velkou oslavu Silvestra, nebo jen chcete komorně přivítat příchod nového roku s nejbližšími přáteli a rodinou? Ať zvolíte...

    Jan Pešek12.12.2018
  • Restaurace, která vás povznese blahem

    Levitate. Jak příznačné pro toto místo. Při degustatci tamní kuchyně se totiž budete vznášet blažeností, jak se dají propojit tři různé...

    Martin Macourek7.12.2018
  • Originální oslavy konce roku: Bar and Books

    Přelom podzimu a zimy možná svádí k hibernaci, ti, kteří však prahnou po tom být v centru dění, jsou zde dva...

    Jan Pešek7.12.2018
  • Dárková balení před Vánocemi lákají

    Vánoce jsou tu za pár dní a velká část z nás nemá stále vymyšleno, čím potěší své blízké. U partnerek je...

    Jan Pešek6.12.2018
  • Ryba je Ryba, a to hlavně o Vánocích

    Výtečná polévka z mořských plodů, bezchybné ústřice, humří rolky, ale především čerstvé ryby, které se pár hodin po výlovu dostanou k...

    Libka Safr5.12.2018
  • Křupavé rohlíky od Antonína až do domu

    Antonínovo pekařství v Praze platí již od svého vzniku v roce 2014, kdy na Vinohradech otevřelo první pobočku, za synonymum toho...

    Jan Pešek16.11.2018
  • Metaxa: nejvzácnější řecký destilát

    Celý letošek slaví řecký destilát Metaxa 130. narozeniny. Vyvrcholením oslav bylo uvedení vzácného destilátu Metaxy AEN Despina z původního sudu, kterým...

    Jan Pešek14.11.2018
  • Fusion menu v Bistro Provocateur

    Wine & Tapas Restaurant Bistro Provocateur najdete v samotném centru Prahy, v Petrské ulici, a nesmíte ho minout. Provokuje v tom...

    Jan Pešek8.11.2018
  • Skvělá pekárna rozšířila café Nostress

    Nostress cafe restaurant, restaurace s mezinárodní kuchyní v srdci Prahy, se od října 2018 rozšířila o novou pekárnu Nostress bakery ve...

    Jan Pešek6.11.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.