Sociální sítě
Nahoru

Menu v Bageterii Boulevard sestavené vyhlášeným guru české gastronomie

Od včerejšího dne si do oblíbené Bageterie Boulevard je možné zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF MENU MISTRA ČESKÉ KUCHYNĚ, které osobně sestavil jeden z nejlepších českých šéfkuchařů Jan Punčochář, několikrát oceněný michelinským Bib Gourmand. Jak je patrné už z názvu, sází nové CHEF MENU na typicky českou kuchyni, vše ale v moderním pojetí. Kromě teplé a studené bagety a polévky v něm samozřejmě najdete i řadu FIT CALORIES, která svým složením dodržuje zásady zdravého stravování.

DSC03534Jan Punčochář, mimo jiné česká tvář hodinářské značky Oris,  je šéfkuchařem pražské Grand Cru Restaurant a dvojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař. Působil v michelinských restauracích v Rakousku a v Německu, jeho kulinární glosy, recepty a jiné postřehy si můžete vychutnat mimo jiné na serveru lidovky.cz. V gastronomii je známý svým osobitým přístupem a autentickou nezaměnitelnou kuchyní. A přesně takové je i jeho CHEF MENU MISTRA ČESKÉ KUCHYNĚ.

Billboard_Podzim2017 5,1x2,4m HK 1ku10_TISKV zimním období potřebuje naše tělo pořádně zahřát a zasytit a k tomu je vydatná česká kuchyně přímo ideální. Šéfkuchař Jan Punčochář sestavil celé menu tak, že o tomto záměru vás přesvědčí každý kousek, který se dostane k vašim chuťovým buňkám. „Pro zimní menu jsem vybíral suroviny, co mám osobně velmi rád a které mě inspirují k různým chuťovým variacím. Vyzdvihl bych vepřové koleno. To patří k pilířům klasické české kuchyně. V mém receptu se pomalu vaří, aby si udrželo svou šťavnatou chuť. Další část masa, která mě fakt baví, je hovězí krk“, řekl Jan Punčochář, šéfkuchař Grand Cru Restaurant.

DSC03532Vlajkovou lodí celého menu je teplá bageta Hovězí krk s perníkem. Dlouhé konfitování zaručuje masu jemnou a delikátní chuť, kterou ideálně doplní plátky opečených brambor s majoránkou. K tomu navíc restovaná cibulka, zapečený horský sýr a výrazná perníková omáčka, která perfektně vyzdvihuje chuť hovězího masa. Další novinkou je studená bageta Šunkové koleno, v níž chuť masa krásně zvýrazňuje křenová pomazánka, hořčičný dresink a lístky hořčice. Novou úroveň svěžesti pak dodávají presované okurky. Tato bageta je jasným důkazem, že i z běžně dostupných surovin může vzniknout skvělé jídlo v moderním a netradičním kabátu. V zimním menu nesmí chybět ani vydatná krémová polévka. Ta od Jana Punčocháře je lehce pikantní Dýňová s křenem a zakysanou smetanou. Ozdobena je praženými dýňovými semínky, která v polévce příjemně křupou. A jak v podání mistra české kuchyně vypadá zdravé menu FIT CALORIES? Do ořechového chleba, který si Bageterie Boulevard sama peče, schoval Jan Punčochář Krůtu s pečenými paprikami. Barevné papriky s krůtími prsy a ostatními surovinami spojuje estragonové žervé s růžovým pepřem. K tomu přidejte svěží a fresh baby špenát a o zdravou svačinu je postaráno. Variantu určenou pro vegetariány pak představuje Ovčí sýr s řepou. V oblíbeném dýňovém chlebu tentokrát najdete marinovanou červenou řepu a máslovou dýni, ovčí sýr, medový dresink a rukolu.

Více z rubriky Gastro

  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.