Sociální sítě
Nahoru

Mercedes-AMG: Úctyhodné množství výkonu a sofistikovaný pohon všech kol

Kombinace vysokovýkonného motoru a karoserie SUV předznamenala už dříve příchod zcela nové éry vozů. Nyní je ale vůbec poprvé model SUV střední třídy k dispozici také s výkonným osmiválcem přeplňovaným dvěma turbodmychadly ve dvou výkonových stupních. A jeho jízdní vlastnosti? Ty jsou bezkonkurenční.

 

Mercedes má ve vínku čtyřlitrový motor AMG V8 s výkonem 476 a 510 koní pohánějící varianty GLC 63 S a GLC 63 S kupé. Tato nová SUV mají elánu i v těch nejvyšších rychlostech na rozdávání, z nuly na stovku přitom zrychlí za pouhých 3,8 vteřiny. Vysokovýkonná SUV navíc disponují podvozkem se vzduchovými pružinami a adaptivními tlumiči, sofistikovaným pohonem všech kol AMG Performance 4MATIC+ se zcela variabilním rozdělováním točivého momentu, uzávěrkou diferenciálu zadní nápravy a vysokovýkonnou brzdovou soustavou. Fascinují tak dobrodružnou tváří i svalnatou karoserií.

Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+ Coupé Edition 1; (C253); 2017

 

Po vizuální stránce dávají nové modely najevo svou příbuznost se sportovními vozy Mercedes-AMG maskou chladiče AMG Panamericana, která byla dosud vyhrazena modelové řadě AMG GT. Nové modely kromě toho nabízejí všechny výhody Mercedesu SUV: velkorysý prostor pro cestující a zavazadla, rozsáhlou bezpečnostní výbavu a suverénní trakci i na povrchu se sníženou adhezí nebo v zimních podmínkách.

17C217_06

„Nový GLC 63 4MATIC+ je pro nás naprosto mimořádným vozidlem. Není snadným úkolem zkonstruovat SUV, které by bylo velmi sportovní, dynamické a extrémně stabilní. Proto jsme se do vývoje pustili s maximálním nasazením a využili při něm naše mnohaleté zkušenosti s vozy SUV. Vzniklo tak SUV, které lze řídit s vysokou precizností i agilitou a které v případě potřeby umožní také rychlé časy na závodním okruhu,“ dodává Tobias Moers, předseda představenstva společnosti Mercedes-AMG GmbH.

Nová vysokovýkonná SUV střední třídy byla uvedena na trh v září letošního roku.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.