Sociální sítě
Nahoru

Za jarními gurmánskými zážitky do Hliněné bašty

Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry, gastronomická legenda na mapě výletních Průhonic, se může pochlubit kompletně zrekonstruovanou terasou umístěnou nad romantickým rybníčkem. Kouzelné místo ožívá brzy na jaře, neboť terasa je díky prosklené střeše a tepelným zářičům plně funkční již od začátku dubna. Díky tomu si na ní můžete vychutnat parádní jarní menu, které šéfkuchař právě dokončil a bezesporu patří k tomu nejlepšímu, co se na Baště v poslední době objevilo.

humr-s-restovanou-zeleninouNechybějí samozřejmě vyhlášené jarní stálice – tedy šťavnaté jehněčí či kůzlečí maso, které je možné ochutnat vždy jen od konce března do začátku května. Křehké maso mléčného kůzlete je pečené na másle s česnekem a rozmarýnem, podávané s bramborovými špalíčky a jemnou nádivkou. Alternativou je pečená jehněčí květová špička se špenátem, bramborovými plackami a voňavou rozmarýnovou omáčkou. A nesmíme zapomenout ani na jarní chřest: v nabídce Hliněné bašty najdete výtečné pappardelle s chřestovou omáčkou, restovaným chřestem a hovězí svíčkovou.

grilovany-tunak-s-omackou-wasabi-a-safranovou-ryziHvězdou nového menu je luxusní terina z humřího masa, které je promíchané se zakysanou smetanou a doplněné křepelčími vejci. Šéfkuchař připravuje terinu z čerstvých živých humrů – ty ostatně můžete pozorovat ve velkém akváriu u vchodu do restaurace. grilovana-prazma-se-zeleninouHumři představují dlouhodobě jeden z kulinárních trumfů Hliněné bašty a také terina, díky velkému množství lahodného humřího masa, patří mezi největší delikatesy současné nabídky. Potěší hlavně milovníky francouzské gastronomie, stejně jako skvěle chuťově doladěný špenátový quiche s chřestem, slaninou a křepelčími vejci.

lososovy-tataracek-se-salatkem-wakamw-a-citronovym-zele-2Mezi poctivě připravenými dezerty, které má na starosti Bára Brožová, překvapí mrkvový cheesecake, v jehož korpusu jsou špaldové sušenky, pistácie a syrová mrkev, zatímco krém je již typicky “cheescakový”. Jeho velkou konkurencí bude bezpochyby chuťově excelentní čokoládový dort s kešu ořechy, připravený z kvalitní 85% čokolády.

Více z rubriky Restaurace

  • U Prince sází na řemeslo a kvalitu

    Žádné průmyslové produkty, vše poctivé a domácí, řemeslně připravené. Taková je filozofie restaurace U Prince, která díky fantastické lokaci patří k...

    Jan Pešek26.8.2020
  • Burger s velkým severským B

    Teplice jsou čím dál více navštěvovanějším lázeňským městem severních Čech. Aspektů je několik. Zelenající se příroda, díky snížené těžbě, renovující se...

    Marek Zelený11.8.2020
  • Čaník bez čekání

    Snídani si nech pro sebe, oběd si rozděl se svým přítelem, večeři dej nepříteli. Kdo by to dělal? Každá část dne...

    Marek Zelený5.8.2020
  • Všeumělové na Pavláku

    Nota Bene na Pavláku není jen restaurací, ale místem, kde se lidé baví a vždy se dobře nají. Přirozenost a poctivost...

    Jan Pešek3.8.2020
  • Menu pro druhou polovinu léta v Buddha Bar Restaurant Praha

    Mezinárodní koncept restaurace Buddha Bar kombinuje vytříbený styl panasijského kulinářského umění, hudební zážitky s rezidentním life dj, perfektní servis a unikátní...

    Marek Zelený1.8.2020
  • Středomořská atmosféra v Hliněné Baště

    Jedna z nejpříjemnějších restaurací v okolí Prahy boduje hlavně v létě, kdy naplno vynikne její středomořská atmosféra. Prostorná terasa u rybníčku...

    Marek Zelený29.7.2020
  • Na Plovárně otevírá Molo, gastro a kulturní pop-up pod širým nebem

    V zahradách Občanské plovárny otevírá gastro a kulturní pop-up stan Molo. Bistro bar s mezinárodní kuchyní, která se bude pravidelně obměňovat...

    Jan Pešek16.6.2020
  • Staročeská Panna cotta září ve Zlaté hvězdě

    Unikátní dezert, který představuje most mezi starodávnou a moderní českou gastronomií. A který současně ukazuje, jak také může chutnat a vypadat...

    Jan Pešek3.6.2020
  • Ven z kuchyně

    S létem přichází novinka v teplickém J&J Lagartu. Hosté si již navykli na jedinečnou otevřenou kuchyni v interiéru restaurace, ale nyní...

    Marek Zelený18.5.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.