Sociální sítě
Nahoru

Za jarními gurmánskými zážitky do Hliněné bašty

Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry, gastronomická legenda na mapě výletních Průhonic, se může pochlubit kompletně zrekonstruovanou terasou umístěnou nad romantickým rybníčkem. Kouzelné místo ožívá brzy na jaře, neboť terasa je díky prosklené střeše a tepelným zářičům plně funkční již od začátku dubna. Díky tomu si na ní můžete vychutnat parádní jarní menu, které šéfkuchař právě dokončil a bezesporu patří k tomu nejlepšímu, co se na Baště v poslední době objevilo.

humr-s-restovanou-zeleninouNechybějí samozřejmě vyhlášené jarní stálice – tedy šťavnaté jehněčí či kůzlečí maso, které je možné ochutnat vždy jen od konce března do začátku května. Křehké maso mléčného kůzlete je pečené na másle s česnekem a rozmarýnem, podávané s bramborovými špalíčky a jemnou nádivkou. Alternativou je pečená jehněčí květová špička se špenátem, bramborovými plackami a voňavou rozmarýnovou omáčkou. A nesmíme zapomenout ani na jarní chřest: v nabídce Hliněné bašty najdete výtečné pappardelle s chřestovou omáčkou, restovaným chřestem a hovězí svíčkovou.

grilovany-tunak-s-omackou-wasabi-a-safranovou-ryziHvězdou nového menu je luxusní terina z humřího masa, které je promíchané se zakysanou smetanou a doplněné křepelčími vejci. Šéfkuchař připravuje terinu z čerstvých živých humrů – ty ostatně můžete pozorovat ve velkém akváriu u vchodu do restaurace. grilovana-prazma-se-zeleninouHumři představují dlouhodobě jeden z kulinárních trumfů Hliněné bašty a také terina, díky velkému množství lahodného humřího masa, patří mezi největší delikatesy současné nabídky. Potěší hlavně milovníky francouzské gastronomie, stejně jako skvěle chuťově doladěný špenátový quiche s chřestem, slaninou a křepelčími vejci.

lososovy-tataracek-se-salatkem-wakamw-a-citronovym-zele-2Mezi poctivě připravenými dezerty, které má na starosti Bára Brožová, překvapí mrkvový cheesecake, v jehož korpusu jsou špaldové sušenky, pistácie a syrová mrkev, zatímco krém je již typicky “cheescakový”. Jeho velkou konkurencí bude bezpochyby chuťově excelentní čokoládový dort s kešu ořechy, připravený z kvalitní 85% čokolády.

Více z rubriky Restaurace

  • Lagarto jde nahoru

    Severočeský kavárenský řetězec Lagarto už zná celá Česká republika. Rok 2019 je pro majitele Jana Hawelku zlomový. Stávajících 5 poboček rozšíří...

    Marek Zelený1.3.2019
  • La Veranda: Restaurace s přidanou hodnotou

    Pražská restaurace La Veranda vstoupila do nového roku hned s několika oceněními a ještě k tomu přichází s novým sezónním menu....

    Jan Pešek11.2.2019
  • Čínský nový rok oslavte speciálním menu v SaSaZu

    Číňané vstupují do nového roku. Nové éry, tentokrát ve znamení prasete, které evokuje blahobyt. Autenticitu bujarého veselí můžete ochutnat i vy....

    Aneta Šimonková5.2.2019
  • V Kampa Parku brzy začne sezóna polární tresky

    Od ledna do března nabízí mnoho skandinávských restaurací menu založené na chutném mase polární tresky, která se smí lovit pouze v...

    Jan Pešek17.1.2019
  • Zajímavá akvizice bistra Sisters

    Za uplynulý rok usadili ke stolům kolem 100 000 hostů měsíčně a rozhodli se expandovat. Do svého portfolia zařadili na sklonku...

    Jan Pešek11.1.2019
  • Restaurace, která vás povznese blahem

    Levitate. Jak příznačné pro toto místo. Při degustatci tamní kuchyně se totiž budete vznášet blažeností, jak se dají propojit tři různé...

    Martin Macourek7.12.2018
  • Fusion menu v Bistro Provocateur

    Wine & Tapas Restaurant Bistro Provocateur najdete v samotném centru Prahy, v Petrské ulici, a nesmíte ho minout. Provokuje v tom...

    Jan Pešek8.11.2018
  • Skvělá pekárna rozšířila café Nostress

    Nostress cafe restaurant, restaurace s mezinárodní kuchyní v srdci Prahy, se od října 2018 rozšířila o novou pekárnu Nostress bakery ve...

    Jan Pešek6.11.2018
  • Hravé české chutě v Hergetově Cihelně

    Inspirace českou kuchyní aneb jak připravit českou klasiku v moderní a překvapivé formě. Právě takový cíl si dal při skladbě podzimního...

    Jan Pešek6.11.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.