Sociální sítě
Nahoru

Za jarními gurmánskými zážitky do Hliněné bašty

Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry, gastronomická legenda na mapě výletních Průhonic, se může pochlubit kompletně zrekonstruovanou terasou umístěnou nad romantickým rybníčkem. Kouzelné místo ožívá brzy na jaře, neboť terasa je díky prosklené střeše a tepelným zářičům plně funkční již od začátku dubna. Díky tomu si na ní můžete vychutnat parádní jarní menu, které šéfkuchař právě dokončil a bezesporu patří k tomu nejlepšímu, co se na Baště v poslední době objevilo.
humr-s-restovanou-zeleninouNechybějí samozřejmě vyhlášené jarní stálice – tedy šťavnaté jehněčí či kůzlečí maso, které je možné ochutnat vždy jen od konce března do začátku května. Křehké maso mléčného kůzlete je pečené na másle s česnekem a rozmarýnem, podávané s bramborovými špalíčky a jemnou nádivkou. Alternativou je pečená jehněčí květová špička se špenátem, bramborovými plackami a voňavou rozmarýnovou omáčkou. A nesmíme zapomenout ani na jarní chřest: v nabídce Hliněné bašty najdete výtečné pappardelle s chřestovou omáčkou, restovaným chřestem a hovězí svíčkovou.
grilovany-tunak-s-omackou-wasabi-a-safranovou-ryziHvězdou nového menu je luxusní terina z humřího masa, které je promíchané se zakysanou smetanou a doplněné křepelčími vejci. Šéfkuchař připravuje terinu z čerstvých živých humrů – ty ostatně můžete pozorovat ve velkém akváriu u vchodu do restaurace. grilovana-prazma-se-zeleninouHumři představují dlouhodobě jeden z kulinárních trumfů Hliněné bašty a také terina, díky velkému množství lahodného humřího masa, patří mezi největší delikatesy současné nabídky. Potěší hlavně milovníky francouzské gastronomie, stejně jako skvěle chuťově doladěný špenátový quiche s chřestem, slaninou a křepelčími vejci.
lososovy-tataracek-se-salatkem-wakamw-a-citronovym-zele-2Mezi poctivě připravenými dezerty, které má na starosti Bára Brožová, překvapí mrkvový cheesecake, v jehož korpusu jsou špaldové sušenky, pistácie a syrová mrkev, zatímco krém je již typicky “cheescakový”. Jeho velkou konkurencí bude bezpochyby chuťově excelentní čokoládový dort s kešu ořechy, připravený z kvalitní 85% čokolády.

Více z rubriky Restaurace

  • Vapiano: třetí pobočka v Praze

    Míst, kde se můžete skvěle najíst v příjemném prostředí a bez nafoukaných formalit, není nikdy dost. Míst, kde vám navíc uvaří...

    Jan Pešek13.7.2018
  • L’Osteria slavnostně otevřena v Praze v budově Drn

    Restaurace L’Osteria, jejíž oblíbený koncept úspěšně funguje již v pěti evropských zemích, slavnostně otevírá svou první restauraci v Čechách. Jejím zázemím...

    Jan Pešek27.6.2018
  • Báječné léto v Hliněné baště

    Restaurace Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry je kulinární legendou na mapě výletních Průhonic. Letní oběd či romantická večeře na prosluněné terase...

    Jan Pešek21.6.2018
  • Svět chutí bez hranic a zábran

    Léto přeje zahrádkám. A co teprve, když se spojí nevšední gurmánský zážitek s oázou klidu ve vnitrobloku uprostřed centra Prahy? Obojí...

    Jan Pešek14.6.2018
  • Nové menu restaurací Vapiano: tak chutná léto…

    Léto chutná úplně jinak než zbytek roku. Voní spontánností, pohodou, vášní.  Dny jsou od samého rozbřesku naplněné důvody k radosti a...

    Jan Pešek11.6.2018
  • Zajeďte si do Bratislavy na humra

    Bratislava je jediným hlavním městem na světě, které leží na hranici třech států: Slovenska, Rakouska a Maďarska a právě díky své...

    Libka Safr28.5.2018
  • Tipy na lehká francouzská vína, která milují ženy

    Someliér Cédric Picot pracoval po boku Alaina Ducasse v restauraci Louis XV, kam chodila pravidelně na oběd monacká knížecí rodina. Dostal...

    Jan Pešek24.5.2018
  • Renesance italské kuchyně: Casa De Carli

    V Casa De Carli se řídí jednoduchou zásadou: nabídnout chutné pokrmy plné čerstvých, sezónních ingrediencí, inspirované různými oblastmi Itálie. Menu této...

    Jan Lidmaňský23.5.2018
  • Originální přístup v home by Unic

    Hotelové restaurace mají svá specifika. Musí totiž mnohdy pracovat s jedním prostorem pro snídaně, obědy i večeře. A tak, zatímco v...

    Jan Lidmaňský29.4.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.