Sociální sítě
Nahoru

Za jarními gurmánskými zážitky do Hliněné bašty

Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry, gastronomická legenda na mapě výletních Průhonic, se může pochlubit kompletně zrekonstruovanou terasou umístěnou nad romantickým rybníčkem. Kouzelné místo ožívá brzy na jaře, neboť terasa je díky prosklené střeše a tepelným zářičům plně funkční již od začátku dubna. Díky tomu si na ní můžete vychutnat parádní jarní menu, které šéfkuchař právě dokončil a bezesporu patří k tomu nejlepšímu, co se na Baště v poslední době objevilo.

humr-s-restovanou-zeleninouNechybějí samozřejmě vyhlášené jarní stálice – tedy šťavnaté jehněčí či kůzlečí maso, které je možné ochutnat vždy jen od konce března do začátku května. Křehké maso mléčného kůzlete je pečené na másle s česnekem a rozmarýnem, podávané s bramborovými špalíčky a jemnou nádivkou. Alternativou je pečená jehněčí květová špička se špenátem, bramborovými plackami a voňavou rozmarýnovou omáčkou. A nesmíme zapomenout ani na jarní chřest: v nabídce Hliněné bašty najdete výtečné pappardelle s chřestovou omáčkou, restovaným chřestem a hovězí svíčkovou.

grilovany-tunak-s-omackou-wasabi-a-safranovou-ryziHvězdou nového menu je luxusní terina z humřího masa, které je promíchané se zakysanou smetanou a doplněné křepelčími vejci. Šéfkuchař připravuje terinu z čerstvých živých humrů – ty ostatně můžete pozorovat ve velkém akváriu u vchodu do restaurace. grilovana-prazma-se-zeleninouHumři představují dlouhodobě jeden z kulinárních trumfů Hliněné bašty a také terina, díky velkému množství lahodného humřího masa, patří mezi největší delikatesy současné nabídky. Potěší hlavně milovníky francouzské gastronomie, stejně jako skvěle chuťově doladěný špenátový quiche s chřestem, slaninou a křepelčími vejci.

lososovy-tataracek-se-salatkem-wakamw-a-citronovym-zele-2Mezi poctivě připravenými dezerty, které má na starosti Bára Brožová, překvapí mrkvový cheesecake, v jehož korpusu jsou špaldové sušenky, pistácie a syrová mrkev, zatímco krém je již typicky “cheescakový”. Jeho velkou konkurencí bude bezpochyby chuťově excelentní čokoládový dort s kešu ořechy, připravený z kvalitní 85% čokolády.

Více z rubriky Restaurace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.