Sociální sítě
Nahoru

Hodinářská značka Tutima Glashütte oficiálně na tuzemském trhu

Hodinářská značka Tutima z německého Glashütte se objevila na českém trhu už v prosinci loňského roku. Tomu sice předcházela úspěšná premiéra na brněnské výstavě SEW v Moravské galerii, na které si připomněla 90 let své existence, nicméně oficiální představní proběhlo až ve středu 18. dubna v prostorách hodinářství Koscom.

Koscom - představení značky Tutima, Praha 18. dubna 2018V rámci večera v největším tuzemském hodinářství se Tutima prezentovala nejenom svou kolekcí leteckých chronografů označovaných jako Grand Flieger, ale také řadami Saxon One, unikátními modely M2 s jedinečným designem anebo manufakturně vyráběnými strojky, které jsou ukládány zásadně do zlatých pouzder kolekce Patria.

Koscom - představení značky Tutima, Praha 18. dubna 2018Během slavnostního večera odhalil taje rodinné značky nejenom její evropský zástupce a manažer brandu Alexander Philipp, ale pozvání do Prahy přijal i výkonný ředitel a syn majitele Jörg Delecate. Ten osobně uvedl jednu z nejsložitějších komplikací hodinářského světa, minutovou repetici.

Koscom - představení značky Tutima, Praha 18. dubna 2018V obřích prostorách hodinářství tak vůbec poprvé zazněly tóny gongů signalizující přesný čas, a to v podobě hodin, čtvrtí a samotných minut. Řemeslnou zručnost z Glashütte na místě předvedl i hodinářský mistr, pod jehož rukama se rozběhl k životu i manufakturně vyráběný chronograf, a také letos odhalený strojek s indikací rezervy nátahu.

Koscom - představení značky Tutima, Praha 18. dubna 2018Prestižní saská značka Tutima přilákala svým jménem také prvotřídními partnery. Vždyť tím hlavním byla německá automobilka Mercedes-Benz, která v pasáži Florentinum zaparkovala nejenom dravý Mercedes-AMG GT Roadster, ale také fascinující kabriolet Mercedes-AMG S 63, který jakožto posel letního dobrodružství byl hrdým modelem všech fotografů.

Koscom - představení značky Tutima, Praha 18. dubna 2018Svou pozornost si vysloužil i magazín Top Class, který pravidelně mapuje hodinářský trh. Po boku špičkového cateringu s párováním v podobě vyhlášených německých ryzlinků, o což se postarala společnost Víno víno víno, nechyběla ani degustace jemných ovocných destilátů Fassbind párovaných se sýry.

Koscom - představení značky Tutima, Praha 18. dubna 2018

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.