Sociální sítě
Nahoru

Léto ve francouzském stylu

Ve francouzském pekařství PAUL připravili zbrusu nové letní menu, plné zdraví prospěšných čerstvých surovin a zároveň neotřelých chuťových kombinací. Letní klasikou jsou saláty – bohatou nabídku čerstvých salátů obohatí od června do srpna lahodné novinky, které si je možné vychutnat pouze v rámci letního menu. Salát s řepou Sous-vide a kozím sýrem je osvědčenou kombinací dvou superzdravých surovin, ovšem v netradičním pojetí – červená řepa je upravena metodou sous-vide, tedy pomalou přípravou ve vodní lázni, která zaručí zachování přirozené chuti, barvy a štavnatosti. V kombinaci s čerstvým kozím sýrem, křupavým ledovým salátem a lahodným medovo-hořčičným dresinkem jde o skvělý lehký oběd.

Salat_Bulgur_Repa_Kozi_syrStředomořskou inspiraci nezapře další novinka – vydatný Salát s bulgurem a grilovanou zeleninou. Bulgur, tedy vařená celozrnná pšenice, plná vlákniny, vitamínů a minerálů, zkombinovali kuchaři pekařství PAUL s mixem čerstvých salátů a doplnili grilovanou zeleninou a jemným pestem. Aby vaše tělo využilo i vitamíny rozpustné v tucích, mezi které patří třeba betakarotén, přidali i pár kapek olivového oleje.  Pokud si raději než na zelenině pochutnáte na exotickém ovoci, vyzkoušejte ananasový salát s melounem cantalupe – vychutnejte si ho třeba jako lehký a zdravý dezert.

SW_Lnena_bageta_s_kruti_sunkouNe všichni jsou ale milovníky salátů a někdy potřebujeme něco vydatnějšího k zakousnutí. Pekařství PAUL je vyhlášené skvělým, čerstvě upečeným pečivem, a proto samozřejmě připravilo novinku i pro milovníky oblíbených plněných baget. Lněná bageta s krůtí šunkou zažene i velký hlad a přitom nebudete mít pocit těžkého žaludku. Lněné semínko je skvělým zdrojem zdravých tuků, krůtí šunka dodá kvalitní bílkoviny a díky čerstvé zelenině doplníte i tolik potřebnou vlákninu!

Ideálním doplňkem specialit z letního menu jsou nové domácí limonády – Bylinková limonáda zklidní mysl, Limonáda se zeleným čajem dodá energii a Malinová limonáda zažene chuť na sladké. Přijďte se přesvědčit do některé z poboček pekařství PAUL, že jíst zdravě a zároveň chutně je snazší, než myslíte.

Více z rubriky Gastro

  • Zámecká vína, která mají duši

    Hrozny pro vína Zámeckého vinařství Bzenec si hlavní vinohradník opečovává ve vinohradech vinařských podoblastí mikulovská, znojemská a slovácká, kam patří i...

    Marek Zelený5.3.2019
  • Moderní pojetí skotské whisky: Patnáctiletá Chivas XV

    Do České republiky přichází nová patnáctiletá blended whisky Chivas XV, která svojí specifickou výrobou a propojením tradice s inovací vystupuje ze...

    Jan Pešek1.3.2019
  • Lagarto jde nahoru

    Severočeský kavárenský řetězec Lagarto už zná celá Česká republika. Rok 2019 je pro majitele Jana Hawelku zlomový. Stávajících 5 poboček rozšíří...

    Marek Zelený1.3.2019
  • TAG Heuer zaštítí pražskou World Wine Show 2019

    Špičková gastronomie a svět luxusních hodinek se snoubí už desítky let. Mezi svými ambasadory tak mají špičkové kuchaře téměř všichni prestižní...

    Jan Lidmaňský21.2.2019
  • La Veranda: Restaurace s přidanou hodnotou

    Pražská restaurace La Veranda vstoupila do nového roku hned s několika oceněními a ještě k tomu přichází s novým sezónním menu....

    Jan Pešek11.2.2019
  • Glenmorangie whisky z divokých kvasinek

    První whisky vytvořená z divokých kvasinek z ječmene, který si pěstuje přímo palírna Glenmorangie, oslavuje desáté výročí kolekce Private Edition. Už celou...

    Libka Safr8.2.2019
  • Čínský nový rok oslavte speciálním menu v SaSaZu

    Číňané vstupují do nového roku. Nové éry, tentokrát ve znamení prasete, které evokuje blahobyt. Autenticitu bujarého veselí můžete ochutnat i vy....

    Aneta Šimonková5.2.2019
  • Šampaňské MUMM v novém designu

    G.H. Mumm představuje jednoho z nejúspěšnějších výrobců šampaňského na světě, jehož produkty vynikají prémiovou kvalitou a delikátně jemnou chutí. Nyní tato...

    Jan Pešek1.2.2019
  • Novinka v Cihelně. Hosté vybírají jarní menu

    S tímhle nápadem jste se v pražských restauracích ještě nesetkali. V malostranské Hergetově Cihelně, vyhlášené především díky skvělé poloze na břehu...

    Jan Pešek28.1.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.