Sociální sítě
Nahoru

Léto ve francouzském stylu

Ve francouzském pekařství PAUL připravili zbrusu nové letní menu, plné zdraví prospěšných čerstvých surovin a zároveň neotřelých chuťových kombinací. Letní klasikou jsou saláty – bohatou nabídku čerstvých salátů obohatí od června do srpna lahodné novinky, které si je možné vychutnat pouze v rámci letního menu. Salát s řepou Sous-vide a kozím sýrem je osvědčenou kombinací dvou superzdravých surovin, ovšem v netradičním pojetí – červená řepa je upravena metodou sous-vide, tedy pomalou přípravou ve vodní lázni, která zaručí zachování přirozené chuti, barvy a štavnatosti. V kombinaci s čerstvým kozím sýrem, křupavým ledovým salátem a lahodným medovo-hořčičným dresinkem jde o skvělý lehký oběd.

Salat_Bulgur_Repa_Kozi_syrStředomořskou inspiraci nezapře další novinka – vydatný Salát s bulgurem a grilovanou zeleninou. Bulgur, tedy vařená celozrnná pšenice, plná vlákniny, vitamínů a minerálů, zkombinovali kuchaři pekařství PAUL s mixem čerstvých salátů a doplnili grilovanou zeleninou a jemným pestem. Aby vaše tělo využilo i vitamíny rozpustné v tucích, mezi které patří třeba betakarotén, přidali i pár kapek olivového oleje.  Pokud si raději než na zelenině pochutnáte na exotickém ovoci, vyzkoušejte ananasový salát s melounem cantalupe – vychutnejte si ho třeba jako lehký a zdravý dezert.

SW_Lnena_bageta_s_kruti_sunkouNe všichni jsou ale milovníky salátů a někdy potřebujeme něco vydatnějšího k zakousnutí. Pekařství PAUL je vyhlášené skvělým, čerstvě upečeným pečivem, a proto samozřejmě připravilo novinku i pro milovníky oblíbených plněných baget. Lněná bageta s krůtí šunkou zažene i velký hlad a přitom nebudete mít pocit těžkého žaludku. Lněné semínko je skvělým zdrojem zdravých tuků, krůtí šunka dodá kvalitní bílkoviny a díky čerstvé zelenině doplníte i tolik potřebnou vlákninu!

Ideálním doplňkem specialit z letního menu jsou nové domácí limonády – Bylinková limonáda zklidní mysl, Limonáda se zeleným čajem dodá energii a Malinová limonáda zažene chuť na sladké. Přijďte se přesvědčit do některé z poboček pekařství PAUL, že jíst zdravě a zároveň chutně je snazší, než myslíte.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.