Sociální sítě
Nahoru

Zajeďte si do Bratislavy na humra

Bratislava je jediným hlavním městem na světě, které leží na hranici třech států: Slovenska, Rakouska a Maďarska a právě díky své historii i jedinečné gastronomii s nabídkou těchto třech kuchyní je právem označována jako městem gurmánů. Jen tři hodiny od Prahy tak můžete ochutnávat sezonu humrů, kterou v restauraci Riverbank připravil jejich šéfkuchař Jaroslav Žídek.

Grand Hotel River Park Bratislava a okolie

V Bratislavě stojí za to navštívit například: Bratislavský hrad, vojenský památník Slavín, který je největší vojenský památník ve střední Evropě a je jednou z dominant města, dále hrad Děvín, který se nachází na soutoku dvou řek Dunaje a Moravy, vyhlídkovou věž Ufo ve výšce 95 metrů, odkud je překrásný pohled na celou Bratislavu, nebo secesní Kostel sv. Alžběty, který je charakteristický svou modrou barvou a mozaikou.

homare

V případě, že se ubytujete v Grand hotelu River Park, odkud je právě úžasný výhled na Dunaj, čeká vás i exkluzivní gastronomický zážitek, který pro Vás s láskou připraví právě zmíněný šefkuchař Jaroslav Žídek. V těchto dnech zde mají dny s nejstarší delikatesou světa – humrem. Kanadského humra vám v restauraci Riverbank připraví uvařeného a následně přehřátého v kaviárovém másle se zeleninou a omáčkou připravovanou ze schránek a hlav humrů. Takto připravovaný je považován za opravdovou delikatesu, což jste již při cestování po celém světě určitě poznali.

Jaroslav_Žídek,_šéfkuchár_Riverbank_Restaurant_2

Více z rubriky Restaurace

  • Za středomořskou kuchyní do Hliněné bašty

    Dlouholeté zkušenosti a mimořádně poctivá práce šéfkuchaře Hynka Vávry udělaly z Hliněné bašty jeden z majáků tuzemské gastronomie. Vyhlášená průhonická restaurace...

    Marek Zelený13.5.2022
  • Španělsko na dosah: Tapas Bar Miró

    Temperament Španělů dokonale vystihl Woody Allen ve svém romanticky pojatém dramatu Vicky Cristina Barcelona. Bouřlivé emoce, vášeň ale i fantastické chutě...

    Jan Lidmaňský24.4.2022
  • Humr jinak

    Terasa U Prince je známá svými prvotřídními humry s nekonečným výhledem po staré Praze. Ve spodní částí historického domu se nachází...

    Jan Pešek7.4.2022
  • Michelinský Marco Veneruso šéfkuchařem v CottoCrudo

    Restaurace hotelu Four Seasons v Praze nově vede italský šéfkuchař Marco Veneruso, CottoCrudo výrazně mění své menu. Do Česka Marco přichází...

    Jan Pešek29.3.2022
  • Nový šéfkuchař restaurace DEER

    Restaurace DEER je ukrytá v tajemné uličce v samém centru města. 300 metrů ze Staroměstského náměstí se nachází gastronomická oáza, která...

    Marek Zelený8.3.2022
  • Nové menu šéfkuchaře Marka Hosnedla v restauraci Masaryčka

    Restaurace Masaryčka v centru Prahy se otevřela po velkorysé rekonstrukci před necelým půl rokem. Vyhlášené nádražní restauraci se podařilo více než...

    Marek Zelený15.2.2022
  • Klasika v 21. století

    Casual fine dining J&J v Teplicích je gastronomickou ikonou. Žádný jiný podnik není v kraji lepší a možná i za hranicemi...

    Marek Zelený21.1.2022
  • PRU58 lunch menu

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích je jedním z mála klenotů pandemie. Dalo by se na prstech spočítat kolik nových podniků v...

    Jan Pešek17.1.2022
  • Jídlo, chleba, pivo: Zastavte se U Kalendů

    V pražském Podskalí otevřela restaurace s pekárnou U Kalendů. Vedou ji zkušení lidé z Ambiente a propojují v ní kuchařské, pekařské...

    Jan Pešek9.12.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.