Sociální sítě
Nahoru

Zajeďte si do Bratislavy na humra

Bratislava je jediným hlavním městem na světě, které leží na hranici třech států: Slovenska, Rakouska a Maďarska a právě díky své historii i jedinečné gastronomii s nabídkou těchto třech kuchyní je právem označována jako městem gurmánů. Jen tři hodiny od Prahy tak můžete ochutnávat sezonu humrů, kterou v restauraci Riverbank připravil jejich šéfkuchař Jaroslav Žídek.

Grand Hotel River Park Bratislava a okolie

V Bratislavě stojí za to navštívit například: Bratislavský hrad, vojenský památník Slavín, který je největší vojenský památník ve střední Evropě a je jednou z dominant města, dále hrad Děvín, který se nachází na soutoku dvou řek Dunaje a Moravy, vyhlídkovou věž Ufo ve výšce 95 metrů, odkud je překrásný pohled na celou Bratislavu, nebo secesní Kostel sv. Alžběty, který je charakteristický svou modrou barvou a mozaikou.

homare

V případě, že se ubytujete v Grand hotelu River Park, odkud je právě úžasný výhled na Dunaj, čeká vás i exkluzivní gastronomický zážitek, který pro Vás s láskou připraví právě zmíněný šefkuchař Jaroslav Žídek. V těchto dnech zde mají dny s nejstarší delikatesou světa – humrem. Kanadského humra vám v restauraci Riverbank připraví uvařeného a následně přehřátého v kaviárovém másle se zeleninou a omáčkou připravovanou ze schránek a hlav humrů. Takto připravovaný je považován za opravdovou delikatesu, což jste již při cestování po celém světě určitě poznali.

Jaroslav_Žídek,_šéfkuchár_Riverbank_Restaurant_2

Více z rubriky Restaurace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.