Sociální sítě
Nahoru

Zajeďte si do Bratislavy na humra

Bratislava je jediným hlavním městem na světě, které leží na hranici třech států: Slovenska, Rakouska a Maďarska a právě díky své historii i jedinečné gastronomii s nabídkou těchto třech kuchyní je právem označována jako městem gurmánů. Jen tři hodiny od Prahy tak můžete ochutnávat sezonu humrů, kterou v restauraci Riverbank připravil jejich šéfkuchař Jaroslav Žídek.

Grand Hotel River Park Bratislava a okolie

V Bratislavě stojí za to navštívit například: Bratislavský hrad, vojenský památník Slavín, který je největší vojenský památník ve střední Evropě a je jednou z dominant města, dále hrad Děvín, který se nachází na soutoku dvou řek Dunaje a Moravy, vyhlídkovou věž Ufo ve výšce 95 metrů, odkud je překrásný pohled na celou Bratislavu, nebo secesní Kostel sv. Alžběty, který je charakteristický svou modrou barvou a mozaikou.

homare

V případě, že se ubytujete v Grand hotelu River Park, odkud je právě úžasný výhled na Dunaj, čeká vás i exkluzivní gastronomický zážitek, který pro Vás s láskou připraví právě zmíněný šefkuchař Jaroslav Žídek. V těchto dnech zde mají dny s nejstarší delikatesou světa – humrem. Kanadského humra vám v restauraci Riverbank připraví uvařeného a následně přehřátého v kaviárovém másle se zeleninou a omáčkou připravovanou ze schránek a hlav humrů. Takto připravovaný je považován za opravdovou delikatesu, což jste již při cestování po celém světě určitě poznali.

Jaroslav_Žídek,_šéfkuchár_Riverbank_Restaurant_2

Více z rubriky Restaurace

  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
  • Prvotřídní hovězí Wellington v Teplicích

    Teplická casual fine dinig restaurace J&J si připravila nové podzimní menu, které je platné po celou sezónu až do zimy. Šéfkuchař...

    Marek Zelený7.9.2021
  • Terasa U Prince bez rezervace

    Terasa U Prince se stala bezpochyby symbolem Prahy. Každý návštěvník je uchvácen výhledem, který je dechberoucí. Kdo nebyl na terase, jako...

    Marek Zelený7.9.2021
  • Na Masarykově nádraží ožila vyhlášená restaurace

    Pražské nádražní restaurace představovaly zejména v době před druhou světovou válkou místo, kde se mohli dobře najíst a příjemně naladit nejen...

    Jan Pešek2.9.2021
  • Menu jako překvapení

    Restaurace Nota Bene na pražské křižovatce I.P. Pavlova začátkem léta přišla se skvělou akcí České retro. Zážitková gastronomická akce v podání...

    Marek Zelený23.8.2021
  • České retro v Nota Bene

    Restaurace Nota Bene na pražské křižovatce I.P. Pavlova přichází s báječnou akcí České retro. Již tento pátk mohou hosté přijít ochutnat...

    Marek Zelený26.7.2021
  • V Pelikánu gastronomie zvyšuje díky novému obsazení kuchyně obrátky

    Podnik Na Příkopech jménem Pelikán lákal v časech minulých nespočet hostů. Nyní vstoupil do současnosti a s velkou grácií. Přípravy, soft...

    Jan Pešek14.7.2021
  • PRU58 lehce otevřelo

    Po předlouhých měsících se sen stal skutečností. Nejrozkvetlejší restaurace v pražských Holešovicích otevřela formou soft openingu 8.6.2021. Zatím se rozkoukává, ale...

    Jan Pešek17.6.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.