Sociální sítě
Nahoru

Zajeďte si do Bratislavy na humra

Bratislava je jediným hlavním městem na světě, které leží na hranici třech států: Slovenska, Rakouska a Maďarska a právě díky své historii i jedinečné gastronomii s nabídkou těchto třech kuchyní je právem označována jako městem gurmánů. Jen tři hodiny od Prahy tak můžete ochutnávat sezonu humrů, kterou v restauraci Riverbank připravil jejich šéfkuchař Jaroslav Žídek.

Grand Hotel River Park Bratislava a okolie

V Bratislavě stojí za to navštívit například: Bratislavský hrad, vojenský památník Slavín, který je největší vojenský památník ve střední Evropě a je jednou z dominant města, dále hrad Děvín, který se nachází na soutoku dvou řek Dunaje a Moravy, vyhlídkovou věž Ufo ve výšce 95 metrů, odkud je překrásný pohled na celou Bratislavu, nebo secesní Kostel sv. Alžběty, který je charakteristický svou modrou barvou a mozaikou.

homare

V případě, že se ubytujete v Grand hotelu River Park, odkud je právě úžasný výhled na Dunaj, čeká vás i exkluzivní gastronomický zážitek, který pro Vás s láskou připraví právě zmíněný šefkuchař Jaroslav Žídek. V těchto dnech zde mají dny s nejstarší delikatesou světa – humrem. Kanadského humra vám v restauraci Riverbank připraví uvařeného a následně přehřátého v kaviárovém másle se zeleninou a omáčkou připravovanou ze schránek a hlav humrů. Takto připravovaný je považován za opravdovou delikatesu, což jste již při cestování po celém světě určitě poznali.

Jaroslav_Žídek,_šéfkuchár_Riverbank_Restaurant_2

Více z rubriky Restaurace

  • Báječné léto v Hliněné baště

    Restaurace Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry je kulinární legendou na mapě výletních Průhonic. Letní oběd či romantická večeře na prosluněné terase...

    Jan Pešek21.6.2018
  • Svět chutí bez hranic a zábran

    Léto přeje zahrádkám. A co teprve, když se spojí nevšední gurmánský zážitek s oázou klidu ve vnitrobloku uprostřed centra Prahy? Obojí...

    Jan Pešek14.6.2018
  • Nové menu restaurací Vapiano: tak chutná léto…

    Léto chutná úplně jinak než zbytek roku. Voní spontánností, pohodou, vášní.  Dny jsou od samého rozbřesku naplněné důvody k radosti a...

    Jan Pešek11.6.2018
  • Tipy na lehká francouzská vína, která milují ženy

    Someliér Cédric Picot pracoval po boku Alaina Ducasse v restauraci Louis XV, kam chodila pravidelně na oběd monacká knížecí rodina. Dostal...

    Jan Pešek24.5.2018
  • Renesance italské kuchyně: Casa De Carli

    V Casa De Carli se řídí jednoduchou zásadou: nabídnout chutné pokrmy plné čerstvých, sezónních ingrediencí, inspirované různými oblastmi Itálie. Menu této...

    Jan Lidmaňský23.5.2018
  • Originální přístup v home by Unic

    Hotelové restaurace mají svá specifika. Musí totiž mnohdy pracovat s jedním prostorem pro snídaně, obědy i večeře. A tak, zatímco v...

    Jan Lidmaňský29.4.2018
  • Za jarními gurmánskými zážitky do Hliněné bašty

    Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry, gastronomická legenda na mapě výletních Průhonic, se může pochlubit kompletně zrekonstruovanou terasou umístěnou nad romantickým rybníčkem....

    Jan Pešek16.4.2018
  • Vapiano se speciálním sezónním vegetariánským menu

    První teplé slunečné dny s sebou nesou nejen příjemné změny v šatníku, ale i v tom, co nám dělá dobře na...

    Jan Pešek9.4.2018
  • Večeře 800 metrů pod mořem

    Největší podvodní restaurace na světě 5.8 Undersea Restaurant se nachází na Maledivách v místě jménem Taranaki a je součástí sítě hotelů Hurawalhi...

    Libka Safr27.3.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.