Sociální sítě
Nahoru

Zajeďte si do Bratislavy na humra

Bratislava je jediným hlavním městem na světě, které leží na hranici třech států: Slovenska, Rakouska a Maďarska a právě díky své historii i jedinečné gastronomii s nabídkou těchto třech kuchyní je právem označována jako městem gurmánů. Jen tři hodiny od Prahy tak můžete ochutnávat sezonu humrů, kterou v restauraci Riverbank připravil jejich šéfkuchař Jaroslav Žídek.

Grand Hotel River Park Bratislava a okolie

V Bratislavě stojí za to navštívit například: Bratislavský hrad, vojenský památník Slavín, který je největší vojenský památník ve střední Evropě a je jednou z dominant města, dále hrad Děvín, který se nachází na soutoku dvou řek Dunaje a Moravy, vyhlídkovou věž Ufo ve výšce 95 metrů, odkud je překrásný pohled na celou Bratislavu, nebo secesní Kostel sv. Alžběty, který je charakteristický svou modrou barvou a mozaikou.

homare

V případě, že se ubytujete v Grand hotelu River Park, odkud je právě úžasný výhled na Dunaj, čeká vás i exkluzivní gastronomický zážitek, který pro Vás s láskou připraví právě zmíněný šefkuchař Jaroslav Žídek. V těchto dnech zde mají dny s nejstarší delikatesou světa – humrem. Kanadského humra vám v restauraci Riverbank připraví uvařeného a následně přehřátého v kaviárovém másle se zeleninou a omáčkou připravovanou ze schránek a hlav humrů. Takto připravovaný je považován za opravdovou delikatesu, což jste již při cestování po celém světě určitě poznali.

Jaroslav_Žídek,_šéfkuchár_Riverbank_Restaurant_2

Více z rubriky Restaurace

  • Lagarto jde nahoru

    Severočeský kavárenský řetězec Lagarto už zná celá Česká republika. Rok 2019 je pro majitele Jana Hawelku zlomový. Stávajících 5 poboček rozšíří...

    Marek Zelený1.3.2019
  • La Veranda: Restaurace s přidanou hodnotou

    Pražská restaurace La Veranda vstoupila do nového roku hned s několika oceněními a ještě k tomu přichází s novým sezónním menu....

    Jan Pešek11.2.2019
  • Čínský nový rok oslavte speciálním menu v SaSaZu

    Číňané vstupují do nového roku. Nové éry, tentokrát ve znamení prasete, které evokuje blahobyt. Autenticitu bujarého veselí můžete ochutnat i vy....

    Aneta Šimonková5.2.2019
  • V Kampa Parku brzy začne sezóna polární tresky

    Od ledna do března nabízí mnoho skandinávských restaurací menu založené na chutném mase polární tresky, která se smí lovit pouze v...

    Jan Pešek17.1.2019
  • Zajímavá akvizice bistra Sisters

    Za uplynulý rok usadili ke stolům kolem 100 000 hostů měsíčně a rozhodli se expandovat. Do svého portfolia zařadili na sklonku...

    Jan Pešek11.1.2019
  • Restaurace, která vás povznese blahem

    Levitate. Jak příznačné pro toto místo. Při degustatci tamní kuchyně se totiž budete vznášet blažeností, jak se dají propojit tři různé...

    Martin Macourek7.12.2018
  • Fusion menu v Bistro Provocateur

    Wine & Tapas Restaurant Bistro Provocateur najdete v samotném centru Prahy, v Petrské ulici, a nesmíte ho minout. Provokuje v tom...

    Jan Pešek8.11.2018
  • Skvělá pekárna rozšířila café Nostress

    Nostress cafe restaurant, restaurace s mezinárodní kuchyní v srdci Prahy, se od října 2018 rozšířila o novou pekárnu Nostress bakery ve...

    Jan Pešek6.11.2018
  • Hravé české chutě v Hergetově Cihelně

    Inspirace českou kuchyní aneb jak připravit českou klasiku v moderní a překvapivé formě. Právě takový cíl si dal při skladbě podzimního...

    Jan Pešek6.11.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.