Sociální sítě
Nahoru

Zajeďte si do Bratislavy na humra

Bratislava je jediným hlavním městem na světě, které leží na hranici třech států: Slovenska, Rakouska a Maďarska a právě díky své historii i jedinečné gastronomii s nabídkou těchto třech kuchyní je právem označována jako městem gurmánů. Jen tři hodiny od Prahy tak můžete ochutnávat sezonu humrů, kterou v restauraci Riverbank připravil jejich šéfkuchař Jaroslav Žídek.

Grand Hotel River Park Bratislava a okolie

V Bratislavě stojí za to navštívit například: Bratislavský hrad, vojenský památník Slavín, který je největší vojenský památník ve střední Evropě a je jednou z dominant města, dále hrad Děvín, který se nachází na soutoku dvou řek Dunaje a Moravy, vyhlídkovou věž Ufo ve výšce 95 metrů, odkud je překrásný pohled na celou Bratislavu, nebo secesní Kostel sv. Alžběty, který je charakteristický svou modrou barvou a mozaikou.

homare

V případě, že se ubytujete v Grand hotelu River Park, odkud je právě úžasný výhled na Dunaj, čeká vás i exkluzivní gastronomický zážitek, který pro Vás s láskou připraví právě zmíněný šefkuchař Jaroslav Žídek. V těchto dnech zde mají dny s nejstarší delikatesou světa – humrem. Kanadského humra vám v restauraci Riverbank připraví uvařeného a následně přehřátého v kaviárovém másle se zeleninou a omáčkou připravovanou ze schránek a hlav humrů. Takto připravovaný je považován za opravdovou delikatesu, což jste již při cestování po celém světě určitě poznali.

Jaroslav_Žídek,_šéfkuchár_Riverbank_Restaurant_2

Více z rubriky Restaurace

  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Argentinské speciality v Gran Fierro

    Argentinská restaurace Gran Fierro, která se nedávno přestěhovala do krásných prostor v Myslíkově ulici, jako první steak-house zavádí cirkulární provoz. Základem...

    Jan Pešek23.9.2020
  • U Prince sází na řemeslo a kvalitu

    Žádné průmyslové produkty, vše poctivé a domácí, řemeslně připravené. Taková je filozofie restaurace U Prince, která díky fantastické lokaci patří k...

    Jan Pešek26.8.2020
  • Burger s velkým severským B

    Teplice jsou čím dál více navštěvovanějším lázeňským městem severních Čech. Aspektů je několik. Zelenající se příroda, díky snížené těžbě, renovující se...

    Marek Zelený11.8.2020
  • Čaník bez čekání

    Snídani si nech pro sebe, oběd si rozděl se svým přítelem, večeři dej nepříteli. Kdo by to dělal? Každá část dne...

    Marek Zelený5.8.2020
  • Všeumělové na Pavláku

    Nota Bene na Pavláku není jen restaurací, ale místem, kde se lidé baví a vždy se dobře nají. Přirozenost a poctivost...

    Jan Pešek3.8.2020
  • Menu pro druhou polovinu léta v Buddha Bar Restaurant Praha

    Mezinárodní koncept restaurace Buddha Bar kombinuje vytříbený styl panasijského kulinářského umění, hudební zážitky s rezidentním life dj, perfektní servis a unikátní...

    Marek Zelený1.8.2020
  • Středomořská atmosféra v Hliněné Baště

    Jedna z nejpříjemnějších restaurací v okolí Prahy boduje hlavně v létě, kdy naplno vynikne její středomořská atmosféra. Prostorná terasa u rybníčku...

    Marek Zelený29.7.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.