Přestože česká gastronomie v posledních letech udělala až neskutečný pokrok, elitní šéfkuchaři jsou stále o mnoho kroků napřed. O tom vás přesvědčí právě vydávaná „Velká kuchařka nejlepších šéfkuchařů“, která dokazuje, jak vaří skuteční mistři. Za zrozením unikátní knihy, na níž spolupracovalo 70 špičkových šéfkuchařů z České republiky, stojí společnost TopLife Czech. Ta již několik let profesionálně hodnotí české restaurace a přiděluje jim prestižní ocenění – Zlaté lvy. Nyní představuje také „své“ nejlepší šéfkuchaře a jejich nezapomenutelné pokrmy.
„Čtenáři ve výpravné publikaci najdou přesné a vyzkoušené recepty na přípravu 210 fantastických specialit, od předkrmů až po dezerty, které si nyní mohou vyzkoušet i doma a překvapit tak své přátele a blízké“ přibližuje náplň a zaměření publikace vedoucí autorského týmu Daniela Mrzenová. Mezi nejznámější šéfkuchaře, jejichž pokrmy v knize najdete, patří michelinský šéfkuchař Roman Paulus či televizní kuchařské hvězdy známé z pořadu MasterChef Marek Fichtner, Mirek Kalina a Marek Raditsch. Posledně jmenovaný, hrdý držitel tří Zlatých lvů, zaštítil celou publikaci svou tváří na obálce i úvodním slovem.
A na jaké speciality se můžete těšit? Třeba na králičí roládu doprovázenou pyré z červeného zelí, kterou připravil kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů Jan Horký. Marek Fichtner zase prozradí, jak vykouzlit skvostného tuňáka s bramborovou omáčkou a olivovou tapenádou. A Roman Paulus se pochlubí se svým receptem na marinovanou hrušku s nugátem. Reprezentativní publikaci plnou krásných fotografií, jedinečných receptů i osobních příběhů šéfkuchařů zakoupíte u svých knihkupců nebo v e-shopu nakladatele. Doporučená cena je 660 Kč.