Sociální sítě
Nahoru

Birkinka od Hermès prodána za rekordní 4 miliony

Model Himaláje Niloticus Crocodile Diamond Birkin s diamanty a 18k bílým zlatem z krokodýlí kůže, kterých najdete na světě možná tak 50 kusů, se dražil v minulých dnech v aukční síni Christie’s. Nakonec se vydražila za rekordní částku přesahující 4 miliony korun a i když se nejedná o rekord světový, tak za Evropu máme první místo.

Hermes-birkin-1170x780

Kabelka je 10 let stará a byla označena stupněm 1, protože neměla žádné zjevné vady a chyby, které by prozradily její stáří či použití. Takových kousků je na světě opravdu málo a ve výbavě více, než exklusivní, jich je ještě míň. Najdeme ji ve skříni velkých hvězd jako je Victoria Beckham, Kim Kardashian nebo Celine Dion, a také nejvýznamnějších boháčů, ale i přes všechno je počet kusů omezen a nikdy nepřesáhne desítky. Jedinečnost produktu udržíte nejen zpracováním, použitými drahými kovy a kameny, ale také právě limitem v počtu vyrobených modelů. Ten rozhoduje o konečné vysoké ceně, stejně jako v případě kabelky Birkin v provedení Himalaja.

hermes-matte-white-himalaya-niloticus-crocodile-770x512

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.