Sociální sítě
Nahoru

Tryskáč Elvise Presleyho jde do dražby

Počátkem loňského roku našel zkorodovaný soukromý letoun Elvise Presleyho z roku 1962 nového majitele, ale dlouho se u něj neohřál, protože letos, konkrétně v červenci jde do dražby znovu. Takže pro ty, kteří mají zájem tu vzniká možnost, že se stanou vlastníky Elvisova luxusního letadla. Bohužel se na něm již podepsal čas a také se na něm podepsalo to, že mnoho času strávil bez povšimnutí na ranveji, ale přeci jenom je to sběratelský unikát, který existuje pouze jediný na světě.

Elvis-Presleys-private-plane-1170x658

Červený 1962 Lockheed Jetstar přichází s červeným interiérem, na zakázku vyrobenými sametovými sedadly, červeným kobercem se zlatými detaily a tónovaným dřevem. Naopak nemá motor a potřebuje rozsáhlou opravu jeho kokpitu. Ruský typ letounu byl ponechán bez dozoru po dobu 36 let na asfaltové cestě v Roswellu v Novém Mexiku a v loňském roce se po této dlouhé době bez zájmu prodal v aukci. Stávajícím majitelem byl koupen za neuvěřitelných 9 milionů korun.

19776b915ac74e0b74e2f442529ecef0

Majitel, který se nyní zdá potřebuje hotovost na jiné investice, tvrdí, že zajistí jeho předání ve stejném stavu, v jakém jej koupil loni. Prodej tohoto osobního vzdušného miláčka krále rock´n´rollu je v současné době realizován přes online aukční dům IronPlanet, který přijímá nabídky na nákup letounu pouze do 17. července. A nemusíte být fanoušky Elvise, aby jste jej zakoupili. Stačí cítit příležitost k investici nebo jej pořídit jako atypický zahradní domek. To už záleží na vás a vaší fantazii.

elvis-jet-entrance

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.