Sociální sítě
Nahoru

Jízda v Lamborghini: neuvěřitelný zážitek

Ne každý chce darovat věcný dárek, předmět. Někteří raději vsází na zážitky. A právě těm se věnuje portál Zážitky.cz, který nabízí napříkad možnost věnovat jízdu v Lamborghini. 560 koní pod kapotou vozu, který se stal synonymem pro supersportovní auto, si lze vyzkoušet hned na několika lokalitách po celé ČR. Po příjezdu na místo samozřejmě nemůže chybět krátká instruktáž, po níž se můžete ihned chopit volantu a sešlápnout plyn. Instruktor na místě spolujezdce vám bude po celou jízdu k dispozici a poradí nejenom ohledně řízení, ale zodpoví i všechny vaše otázky týkající samotného vozu.

jizda-v-lamborghini-na-morave 1Lamborghini je totiž ikonické sportovní auto s dlouhou historií. Ferrucio Lamborghini založil firmu Lamborghini Trattori S.p.A. už roce 1948. Původní cíl? Výroba traktorů. Od traktorů k dnešnímu Lamborghini však vedla, jak jinak, dlouhá cesta. Traduje se, že Lamborghini měl jako úspěšný podnikatel ve své garáži vozy Maserati a Ferrari. Nebyl s nimi však údajně spokojený, zejména pak s kvalitou spojky u svého Ferrari. Svěřil tedy svou nelibost samotnému majiteli známé automobilky. Enzo Ferrari na to údajně řekl cosi o neumětelství a návratu k traktorům. To starého pána pobouřilo a zařekl se, že založí vlastní továrnu na supersporty. A tak se stalo.

jizda-v-lamborghini-na-morave 5Lamborghini však nezůstává pouhým symbolem, nýbrž neustále dokazuje, že si své výsadní postavení mezi supersporty zaslouží. Je to ostatně právě vůz Lamborghini, jenž před pár dny stanovil nový světový rekord, když na 800 metrech zrychlil na 418 km/h. Model vozu, který vám bude k dispozici, Lamborghini Gallardo, pohání pětilitrový 10válec a zrychluje z nuly na 100 km/h za 3,7 sekundy s maximální rychlostí 325 kilometrů za hodinu. Pokud vám tato čísla příliš neříkají: vyplývá z nich, že jízda v Lamborghini je naprosto jedinečný pocit, nesrovnatelný s jakýmkoliv jiným zážitkem.

jizda-v-lamborghini-na-morave 7Po celou dobu vám navíc bude k dispozici profesionální instruktor. Jízdu začnete na okresních silnicích, a až si na nový styl řízení zvyknete, můžete vyrazit na dálnici. V případě lokality u Mnichova Hradiště jízdu zakončíte sprintem po letištní dráze, při němž můžete dosáhnout rychlosti daleko přes 200 km/h.

jizda-v-lamborghini-na-morave 8Firma Zážitky.cz má v nabídce i další supersporty: červené ikonické Ferrari, Porsche 911 Carrera, Chevrolet Camaro nebo třeba legendární Caterham. Půjčit si je lze na den či víkend, nebo zkusit maximální rychlost při sprintu na letištní dráze.

Více z rubriky Supersporty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.