Sociální sítě
Nahoru

Když se draží whisky za 27 000 Kč za lahev

Firma Macallan a její 32-letá miniaturní láhev vzácné whisky byla dražena za vyvolávací cenu 1.320 dolarů, tedy asi 27 000 Kč. Macallan je známou značkou whisky pro sběratele po celém světě. A svědectvím této skutečnosti je její prodej, který vám vždy zajistí, že utržíte za jednu ze svých miniatur až neočekávanou částku. Jinak tomu nebylo ani nyní na této aukci. Tentokráte se jednalo o sérii, která vznikla v roce 1937, ale do lahví šla teprve v roce 1969.

 

Dražbu nejvzácnější řady whisky Fine & Rare si nenechal ujít rekordní počet přihlášených, kteří čekali na nákup. Jak uvedl expert na whisky Graeme Maxwell: „Řada „Fine & Rare“ se skládá z lahví a miniatur nejstarších a nejvzácnějších whisky z Macallanu s ročníky v rozmezí od roku 1926 do roku 1991. A právě tato úžasná miniaturní lahev Macallan z roku 1937 je jedna z prvních vůbec dostupných a dokazuje zcela jasně, že dobré věci mohou přicházet i v malých baleních.“

Macallan 1937 řada Fine & Rare nebyla na prodej od jejího přebalení v roce 2002, a proto se očekával tak velký zájem, který byl potvrzen. Na Mctearově aukci v Glasgowe byla v nabídce i kolekce Springbank Door Gods (sestávající ze tří lahví z palírny Campbeltown) a legendární Bowmore Bicentenary. Pokud jste tedy znalcem whisky a máte volná aktiva, tak si příští prodej The Macallan 1937 nenechte ujít, protože jeho chuť i cena stoupá s roky, kdy bude ležet ve vašich sklepích.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.