Sociální sítě
Nahoru

Argyle Alpha je největší růžový diamant na světě

Londýnská těžební společnost Rio Tinto nedávno předvedla světu největší růžový diamant. Tento klenot váží neuvěřitelných 3,14 karátů a společně s 62 dalšími diamanty je součástí nabídky společnosti Argyle Pink Diamonds Tender pro rok 2018. Celkově diamanty, které tvoří jejich tržní nabídku, váží 51 karátů. Tyto diamanty jsou o to víc vzácnější, protože pocházejí z dolu, který byl uzavřen a tedy tím získávají jedinečnou autentičnost a exkluzivitu původu. Ta se cení stejně jako karáty.

Ten s největší šarží se nazývá Argyle Alpha a dostalo se mu požadovaného smaragdového řezu. Tento typ řezu je obvykle používán, aby ukázal čistotu drahokamu, spíše než jeho záře. Tento klenot je 2,28-karátový leštěný oválný diamant, který je považován za největší purpurový diamant, co byl kdy nabízený v aukci. „Jsem potěšen, že jsem představil tento úžasný diamant Argyle Alpha, největší diamant Vivid Pink, který byl představen od doby, kdy Argyle Pink Diamonds Tender začal, tedy v roce 1984,“ řekl výkonný ředitel společnosti Rio Tinto Jean-Sébastien Jacques. „Argyle mine Rio Tinto je světově jediným zdrojem těchto vysoce žádaných růžových, červených a fialových diamantů a očekáváme značný zájem o letošní nabídku. Kombinace silné poptávky a extrémně omezených světových zásob nadále podporuje výrazný nárůst ceny Argyle, tedy růžových diamantů. “

Diamanty jsou nyní k dispozici pro prohlídku a kontrolu jejich kvality sběrateli, klenotníky a dalšími potenciální kupci, a ti pak následně mohou nabídnout cenu pro nákup a to do 10. října. Pokud se tedy chystáte stát majiteli růžového pokladu, tak nastal ten pravý čas vyslovit svou nabídku do společnosti Argyle Pink Diamonds Tender.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.