Sociální sítě
Nahoru

Lexus představil miliónovou jachtu

Společnost Lexus představila svou první jachtu, a měří dlouhých 65 stop. Několik dní předtím šla firma na trh se svým LS sedanem, LX SUV a LC coupe, a do rodiny nyní přidala i další „vůz“. No, a ukázalo se, že to není automobil, ale luxusní plavidlo, které chce dobýt otevřené moře. Japonský výrobce slavnostně představil svůj první model jachty nazvané LY 650. Délka 65 stop byla navržena ve stejném duchu jako „L-finesse“ na vozidlech Lexus. Již v roce 2017 představila společnost Toyota na výstavě Miami Boat Show koncept Lexus Sport Yacht Concept, který naznačil, že má v úmyslu vstoupit na trh s jachtami. Začátkem tohoto roku získal koncept cenu „“Boat of the Year”“ na japonské mezinárodní výstavě lodí v Yokohamě, kde japonská automobilka potvrdila zvěsti o výrobě jachty a to ve spolupráci s renomovanými výrobci lodí firmou Marquis-Larson.

Dosud víme o samotné jachtě velmi málo. Jisté je, že bude mít tři kabiny, a pojme asi šest lidí. Pohon obstará námořní motor Volvo IPS 1200 nebo Volvo IPS 1350 a pojme až 1 000 galonů paliva. Lexus plánuje dokončení prvního modelu LY 650 ve druhé polovině příštího roku a jeho celosvětový debut bude naplánován na konec roku 2019. Momentálně není známo, kolik bude stát, ale společnost začala přijímat objednávky, takže již teď máte prostor promyslet, zda si tento model zakotvíte u svého mola. Jisté je, že se Japonci předvedou a nepůjde o běžnou jachtu, kterou někdo na moři přehlédne.

Více z rubriky Speciály

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.