Sociální sítě
Nahoru

Blažek a kolekce pro tuto zimu

Česká módní značka se s kolekcí na podzim a zimu letošního roku vydává z města do divoké přírody Irska. Barevnost, střihy a materiály kolekce jsou podřízeny drsným podmínkám této krásné a nespoutané ostrovní země.

Kolekcí podzim/zima 2018 jsme chtěli vzdělaného a sofistikovaného muže, jenž je ale neustále zavalen prací a různých podnětů města, přenést do prostředí, kde nalezne klid a čas se zastavit,“ říká o aktuální kolekci Jana Kuťková, hlavní návrhářka značky Blažek. „Chtěli jsme mužům tentokrát dopřát prostor zasnít se, čímž jsou ovlivněny jak barevná paleta jednotlivých modelů, tak použité materiály,“ dodává.

Designérský tým se tak tuto sezonu vracejí k přírodním materiálům jako vlna a bavlna a jejich použití staví na úctě k řemeslu a návratu k tradičním technikám. Části kolekce proto připomínají ruční tkaní, které navozují atmosféru irského venkova. Do kontrastu s těmito přírodními náměty vstupuje moderní, architektonická přesnost jednotlivých oděvních kousků.

Kolekce Blažek podzim/zima 2018 jako vždy obsahuje čtyři linie, a to Ceremony, jež je určena k nejformálnějším příležitostem, Essential na každodenní nošení do kanceláře, Formal na večerní i denní společenské příležitosti a stylovou Informal, která prvky přírody a úniku z města zpracovává podle aktuálních módních trendů.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.