Sociální sítě
Nahoru

Radek Štěpánek má rád hodinky s příběhem

O českém tenistovi Radku Štěpánkovi je dobře známo, že je velkým milovníkem hodinek. Když se tedy v holdingu Czechoslovak Group, do kterého patří i společnost Elton hodinářská – výrobce hodinek Prim, rozhodovalo, jaký dárek Radkovi věnovat při příležitosti ukončení jeho profesionální kariéry, volba padla pochopitelně na primky. A ne ledajaké – speciálně pro Radka Štěpánka vyrobila společnost hodinky z edice Prim Orlík 2018, které mu budou připomínat jak emotivní rozlučku v O2 Aréně, tak všechny významné události roku 2018.

Co se vám vybaví, když se řekne Prim?

S hodinkami Prim jsem se seznámil prostřednictvím jednoho sběratele, u kterého jsem viděl nádherné limitované edice a další kousky. Primky se mi samozřejmě líbí, jednak jsem, jak se říká, Čech jako poleno a také mne vždy zajímaly hodinky, které mají nějaký příběh, které jsou něčím výjimečné. Ať už to je způsob, jak se vyrábějí, nebo historie s nimi spjatá. Vždy, když jsem si kupoval hodinky, musely mít nějaký příběh, nestačí jen, že se mi líbí. Jsem velký milovník hodinek, spojoval jsem je ale vždy s nějakým úspěchem, nebo milníkem. Třeba když jsem vyhrál důležitý turnaj, nebo se dostal do první desítky světového žebříčku ATP. Nechal jsem si vyrobit i speciální hodinky na míru, když jsme vyhráli Davis Cup.

V Eltonu pro vás vybrali letošní edici Orlíků, co pro vás znamenají?

Tyto hodinky mi budou připomínat rok 2018, který byl pro mne významný, zlomový, dalo by se říci i nejemotivnější. Odehrála se v něm řada mých životních kroků – podruhé jsem se oženil, narodila se mi dcera, což byl nejkrásnější moment mého života. V roce 2018 jsem také ukončil tenisovou kariéru a zažil jsem rozlučku s neopakovatelnou atmosférou v O2 Aréně, která byla plná emocí, jak mých blízkých, tak fanoušků. Na tuto akci vzpomínají dodnes, dívalo se přes milion diváků a často potkávám lidi, kteří mi říkají, jak to bylo emotivní a jak je dojala moje rozlučka s kariérou. Rok 2018 je pro mne svým významem obrovský, nezapomenutelný. Davis Cup jsme vyhráli, když měl sté výročí a v letošním roce slavíme sté výročí Československa, je to pro mne rok s velkým R. Tyto hodinky tedy pro mne symbolizují emoce, příběh a když se na ně podívám, tak nevidím jen to, kolik ukazují hodin, ale vím, že nosím na ruce kus života.

Jak se vám nosí?

Skvěle, protože jsou lehounké, pásek je kaučukový, tak se nebojím s nimi zpotit a myslím, že jsou to první hodinky, se kterými jsem hrál i tenis. Dají se nosit ke všemu a všude a to je typ hodinek, který já mám hrozně rád. Můžu si je ráno nasadit a strávit v nich celý den, ať už jdu sportovat, ať jdu na schůzku, nebo někam večer, nemusím je vůbec sundávat – dělám s nimi „parádu“ na každém kroku.

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.