Sociální sítě
Nahoru

Aukce srdce z vesmíru

Ke sv.Valentýnu můžete darovat čokolády ve tvaru srdce, balónky nebo polštářky, ale kousek srdce jako tento opravdu jinde nenajdete. Pro ty, kteří chtějí potěšit svou milující paní s velmi osobním dárkem, je tady meteorit ve tvaru srdce. V chystané aukci aukčního domu Christie’s jej nabízí všem těm, kteří jsou hluboce zamilováni a navíc mají ve své peněžence dost velkou hotovost. Meteorit se dostal na naši planetu poté, co se zhroutil atmosférou Země rychlostí více než 30 000 metrů za sekundu a stane se nejdražším valentýnským dárkem na světě.

Vzácný meteorit údajně přistál v Rusku dne 12. února 1947 a způsobil tak přírodní katastrofu v Sikhote-alinských horách na Sibiři. Cestou za sebou zanechal hustý kouř a zářil jako jasná ohnivá koule, kterou sledovali miliony očí celého okolí. 200 milionu let starý meteorit zachytil třeba ruský umělec P.I. Medveděv na jeho malbě, která byla později reprodukována jako poštovní známka, vydaná v roce 1957 Sovětským svazem k připomenutí desátého výročí události. Z mnoha fragmentů shromážděných na místě dopadu v dalekém Rusku byl tento konkrétní kus ve tvaru srdce tím nejvzácnějším a nejdochovanějším. Dostal přezdívku „srdce vesmíru“, a nyní je součástí nabídky Christie’s. Očekává se, že v aukci, která začne 6. února, se vyšplhá cena až na 500 000 dolarů, tedy 11 milionů korun. Ale kolikrát máte možnost koupit symbol lásky až z dalekého vesmíru?

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.