Sociální sítě
Nahoru

Lagarto jde nahoru

Severočeský kavárenský řetězec Lagarto už zná celá Česká republika. Rok 2019 je pro majitele Jana Hawelku zlomový. Stávajících 5 poboček rozšíří o jednu novou v Teplicích. Tentokrát se nebude jednat o kavárnu, ale nový gastronomický projekt, který přiláká hosty z celého kraje i republiky. Řízený projekt gastronomie zaměřený na moderní odlehčenou českou kuchyni.

Lagarto skýtá v současné chvíli 5 provozoven, dvě v Chomutově (kavárna, kavárna), dvě v Mostě (kavárna, bistro) a jednu v Teplicích (kavárna). Právě poslední zmiňované město v květnu chystá velké překvapení. Otevření nového gastronomického projektu Lagarto J&J. Od stávající teplické kavárny co by kamenem dohodil, ale hodně do výšky. Nejedná se o přízemí, ale o třetí patro s velkou terasou. 300 čtverečních metrů nabídne unikátní výhled na město Teplice a hlavně gastronomii, která bude bavit hosty z širokého okolí. Bude se jednat o celodenní řízený gastronomický provoz. Vše dle časového plánu. Návštěva restaurace J&J v jakoukoliv dobu bude gastronomickým zážitkem. Součástí bude také sisha lounge.

Kuchyni ovládne šéfkuchař Jacob Racek, který do této chvíle působil v mosteckém Deli by Lagarto. Právě po boku severočeského gastronomického vizionáře Jana Hawelky vzniká Lagarto J&J – tedy Jan & Jacob. Unikátní koncept, kde bude denní provoz rozdělen na různé sekce a hosté je budou muset akceptovat. Provoz rozdělí restauraci dle timeline na několik funkčních provozoven. V praxi to bude vypadat, že se bude jednat o timeline food s klouzavým funkčním provozem.

Tedy každý časový úsek bude plnit jinou gastronomickou roli. Navíc servis bude více než zajímavý. Maximum pokrmů bude připravováno přímo u stolu hostů. Každý se tedy může těšit od 8:00 do 10:00 na snídani, 10:00 až 11:00 kavárnu, 11:00 – 14:00 oběd, 14:00 – 17:30 cukrárnu, 17:30 až 19:00 aperitiv bar a od 19:00 do 22:00 na večeři.

Více z rubriky Restaurace

  • Za středomořskou kuchyní do Hliněné bašty

    Dlouholeté zkušenosti a mimořádně poctivá práce šéfkuchaře Hynka Vávry udělaly z Hliněné bašty jeden z majáků tuzemské gastronomie. Vyhlášená průhonická restaurace...

    Marek Zelený13.5.2022
  • Španělsko na dosah: Tapas Bar Miró

    Temperament Španělů dokonale vystihl Woody Allen ve svém romanticky pojatém dramatu Vicky Cristina Barcelona. Bouřlivé emoce, vášeň ale i fantastické chutě...

    Jan Lidmaňský24.4.2022
  • Humr jinak

    Terasa U Prince je známá svými prvotřídními humry s nekonečným výhledem po staré Praze. Ve spodní částí historického domu se nachází...

    Jan Pešek7.4.2022
  • Michelinský Marco Veneruso šéfkuchařem v CottoCrudo

    Restaurace hotelu Four Seasons v Praze nově vede italský šéfkuchař Marco Veneruso, CottoCrudo výrazně mění své menu. Do Česka Marco přichází...

    Jan Pešek29.3.2022
  • Nový šéfkuchař restaurace DEER

    Restaurace DEER je ukrytá v tajemné uličce v samém centru města. 300 metrů ze Staroměstského náměstí se nachází gastronomická oáza, která...

    Marek Zelený8.3.2022
  • Nové menu šéfkuchaře Marka Hosnedla v restauraci Masaryčka

    Restaurace Masaryčka v centru Prahy se otevřela po velkorysé rekonstrukci před necelým půl rokem. Vyhlášené nádražní restauraci se podařilo více než...

    Marek Zelený15.2.2022
  • Klasika v 21. století

    Casual fine dining J&J v Teplicích je gastronomickou ikonou. Žádný jiný podnik není v kraji lepší a možná i za hranicemi...

    Marek Zelený21.1.2022
  • PRU58 lunch menu

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích je jedním z mála klenotů pandemie. Dalo by se na prstech spočítat kolik nových podniků v...

    Jan Pešek17.1.2022
  • Jídlo, chleba, pivo: Zastavte se U Kalendů

    V pražském Podskalí otevřela restaurace s pekárnou U Kalendů. Vedou ji zkušení lidé z Ambiente a propojují v ní kuchařské, pekařské...

    Jan Pešek9.12.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.