Sociální sítě
Nahoru

Vapiano s novým letní menu a cuketovým zoodles

Slunce budiž pochváleno – a nové, odlehčené menu, které spolu s ním právě přichází do Vapiana, také. Je velmi svěží, je barevné a chuťově vytříbené i dokonale vyvážené a připravované z dokonale čerstvých ingrediencí. Své si v něm najdou gurmáni i vyznavači zdravého životního stylu. Hlavní roli totiž nově na jídelním lístku ve Vapianu hrají fantastické chřestové speciality a od 1. května k nim přibydou také zoodles: perfektní cuketová „pasta“, jež chutná jako božská mana, ale je „low-carb“ a nemá takřka žádné kalorie.

Pokud jarní chřestové hody očekáváte s netrpělivostí, nové menu ve Vapianu skutečně potěší. Na jídelníčku totiž až do 14. 6. najdete tři chřestové speciality: Salát s chřestem představuje mix salátů, rukoly, bazalky, cherry rajčat a bílého i zeleného chřestu. To všechno přelité balzamikovým dresinkem a zasypáno sýrem Grano Padano D.O.P.

Pizza s chřestem vám na smetanovém základu nabídne čerstvá cherry rajčátka, oba druhy chřestu, mozzarellu, bohatou porci sýru Grano Padano D.O.P. i nezbytnou kapku kvalitního panenského olivového oleje.

Těstoviny s chřestem voní petrželkou v krémové bílé omáčce s troškou dobrého vína. Oba druhy chřestu i cherry rajčátka pak dobře doplní i Grano Padano D.O.P., který vám rádi přinesou na vyžádání. Vybrat si přitom můžete z 11 druhů těstovin, přičemž dva z nich Vapiano nabízí také ze špaldové mouky.

Všechny chřestové speciality jsou vegetariánské, ale pokud chcete, není problém doplnit je o prvotřídní parmskou šunku. A po celou chřestovou sezonu si můžete objednat také krémovou chřestovou polévku!

Úplnou novinkou jsou od 1. 5. ve Vapianu tzv. zoodles. Název vznikl spojením slov „Zucchini“ a „noodles“ a jde o geniální cuketovou variaci na pastu. Neobsahují žádnou mouku, zelené cukety se jen nastrouhají na spiralizéru do tvaru špaget, krátce povaří ve woku a připraví s vámi vybranou omáčkou. Hotovo! Denně jsou 100% čerstvé a chuťově velmi rozmanité, protože si můžete vybrat jakékoliv těstovinové jídlo z aktuálního menu, a mistři vapianisté vám jej připraví jako zoodles. Zoodles Pomodoro, Zoodles Carbonara, Zoodles Stroganoff a mnohé další – záleží jen na vašem přání.

Více z rubriky Rauty

  • Večerní brunche se vrací

    Přes léto v hotelu Alcron, přesněji v restauraci La Rotonde, probíhají oblíbené víkendové brunche. Navíc do konce srpna platí akce 4+1,...

    Marek Zelený13.8.2020
  • Brunch v době večerní

    Hotel Alcron je stálicí na pražské hotelové i gastronomické scéně. Při vstupu do hotelového lobby na Vás dýchne atmosféra 30. let,...

    Jan Pešek4.6.2020
  • Brunche v restauraci Mama jsou zpět

    V restauraci Mama nabízejí výběr regionální, francouzské, americké a italské kuchyně, vše v příjemném otevřeném prostoru s eklektickým designem. Po letní...

    Jan Pešek8.10.2019
  • Brunch ve stínu Primabaleriny znovu ožívá

    Restaurace La Rotonde je plná historie a její art deco design probouzí v lidech pokoru. Být součástí něčeho, co trvá desetiletí...

    Jan Pešek15.8.2019
  • Boží hod v duchu jihoamerické fiesty

    V pondělí 25. prosince, tedy na Boží hod, se promění restaurace Atrium ve vyhlášeném hotelu Hilton Prague v jedinečné místo. V...

    Jan Pešek7.12.2017
  • Velikonoční brunch v hotelu Hilton Prague

    Ještě než na plno vypukne bujaré veselí Velikonočního pondělí, připravila luxusní restaurace Atrium jedinečný rodinný piknik. Neděle 16. dubna, a to...

    Jan Pešek28.3.2017
  • Herold, chlouba českých sýrařů

    Mlékárenská značka Moravia uvádí na český trh prvotřídní ušlechtilý tvrdý sýr Herold. Tento prémiový sýr se pyšní titulem Regionální potravina kraje...

    Jan Pešek25.10.2016
  • VINAŘI Z BORDEAUX PŘEDSTAVÍ ROČNÍK 2013

    Již podvanácté se sjedou do Prahy znalci a milovníci kvalitních francouzských vín. Pražský hrad uvede 11. – 12. února tradiční akci...

    Břetislav Rott11.1.2016
  • Na velikonoční neděli ožije restaurace CottoCrudo rodinnou zábavou

    Neděle 5. dubna bude již tradičně patřit v restauraci CottoCrudo hotelu Four Seasons Prague velikonočnímu veselí. Od 12:30 do 15 hodin...

    Jan Pešek31.3.2015
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.