Sociální sítě
Nahoru

Restaurace Corso v Řevnicích

Restaurace Corso se nachází v malém městečku Řevnice, které leží zhruba 10 km jihozápadně od Prahy. Corso je situované přímo v centru města v nejstarším domě v Řevnicích.

Kuchyň se vyznačuje moderní evropskou gastronomií inspirovanou Itálii s využitím francouzských postupů a asijských ingrediencí. Vaří také z lokálních surovin, které každý dobře zná. V restauraci Corso vám je ale naservírují v neotřelém podání, které ohromí každého milovníka jídla. Kuchaři pokrmy připravují jen z těch nejlepších potravin, které jsou v danou roční dobu k dostání čerstvé. Zeleninu, maso a další vybrané potraviny berou od lokálních dodavatelů.

Šéfem kuchyně je Dan Holan, který sbíral zkušenosti jak v zahraničí, tak i ve špičkových restauracích v Praze. V jeho životopise najdete například restauraci SOHO, Zdenek’s Oyster Bar nebo Krystal Bistro. V nedávné době se Dan podílel na otevření restaurace Swim. Zajímavostí je, že teprve 26letý milovník dobrého jídla, japonské kultury a majitel sbírky japonských nožů se vaření věnuje od mládí, ale kuchařem se nikdy nevyučil. Do pozice šéfkuchaře se propracoval od umývání talířů hlavně díky svému nepopiratelnému talentu a vlastní nezkrotné píli.

Když hledám kombinaci jídel, které mě zajímají, tak to většinou na internetu nenajdu. Musím to vymyslet sám, z čehož mám radost. Držím se spíš chutí a nelimituji se geografií, kontinentem. Protože, ač se to nemusí na první pohled zdát, například italská a asijská kuchyně je svým způsobem hodně blízká,” přibližuje svůj styl vaření Dan Holan, šéfkuchař restaurace CORSO.

Menu je stručné, ale každému pokrmu se kuchaři věnují s maximální pečlivostí. Zákazníci se mohou těšit na polévky, předkrmy, sezónní saláty, hlavní jídla a delikátní dezerty. Specialitou restaurace je šéfkuchařův tzv. signature dish – Chapadlo z kalamár, škvarky, kimchi, bramborami grenaille, chorizem, dashi majonézou a smetanovou omáčkou.

S jídlem se skvěle snoubí kvalitní vína, a proto odborníci restaurace Corso vyráží do Německa, Rakouska a Itálie, aby hostům nabídli ta nejlahodnější vína. Mezi přední italská vinařství, se kterými Corso spolupracuje, patří rodinná firma Franz Haas, kde se umění produkovat víno dědí již po sedm generací. Vinařství Capannelle bylo založeno relativně nedávno (1974), ale díky své fantastické kvalitě si již stačilo podmanit svět vín. V současné době Capannelle spolupracuje s předními světovými hotely a michelinskými restauracemi ve 35 zemích světa. Pokud byste měli chuť na víno šumivé, nesmíte opomenout Maximum Brut z vinařství Ferrari. Jejich historie sahá do roku 1902, kdy si jistý Giulio Ferrari usmyslel, že musí vytvořit víno, které by svou kvalitou a chutí mohlo konkurovat francouzským šampaňským. Dnes vína Ferrari reprezentují italské umění života.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.