Sociální sítě
Nahoru

Frederique Constant rozšířil své výrobní kapacity

Oslavy 30. výročí značky Frederique Constant nepřinesly pouze speciální edici hodinek QP Tourbillon Manufacture s věčným kalendářem a tourbillonem, ale také novou manufakturní budovu v Ženevě. Potřebu rozšířit výrobní kapacity poprvé pocítila značka už v roce 2006 a strategicky se rozhodla přestěhovat do budovy o rozloze 3 200 m2 ve čtvrti Plan-les-Ouates, kde se usadili i velcí hráči švýcarského hodinářského průmyslu, jako je Patek Philippe, Piaget, Rolex nebo třeba Harry Winston – jedná se tedy o klíčové geografické místo v Ženevě.

Po třinácti letech však začala skupina, do které spadají značky Frederique Constant, Alpina Watches a Ateliers deMonaco, pociťovat nedostatek místa kvůli rychlému růstu a vysoké poptávce ze světových trhů. Bylo tedy třeba dvou let, aby bylo možné vybudovat další prostor o rozloze 3000 m2, což přivedlo sídlo společnosti Frederique Constant Group až na současných 6200 m2, které umožnily zcela reorganizovat pracovních prostory.

Návštěvníci v přízemí najdou exkluzivní vyhrazený prostor, ve kterém budou mít možnost projít si výrobní procesy a objevit současnost a historii každé značky. Mezi mnoho displeji a nastavení budou návštěvníci moci objevovat časomíry z pradávné historie, výrobní proces vlastních interiérových značek, podrobnosti o některých z nejznámějších modelů, inovativní savoir-faire, specifické hodinářské funkce a samozřejmě chytré spárovatelné příslušenství.

Celkovým cílem je samozřejmě produkce. Značka se tedy snaží zvýšit výrobní kapacitu ze 160 000 na 250 000 hodin ročně během následujících pěti let. Nasnadě je tak rozšíření rodiny kalibrů, kterých je v současné době 29 vyráběných in-house.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.