Sociální sítě
Nahoru

Centropol je opět mezi 100 nevýznamnějšími firmami v ČR

Energetická společnost Centropol se opět dostala mezi stovku nejvýznamnějších firem v České republice. Umístěním v žebříčku Sdružení CZECH TOP 100 potvrdilo, že Centropol dlouhodobě patří mezi nejvýznamnější firmy v České republice.

Aleš Graf, předseda představenstva a majitel společnosti s manželkou Lenkou Graf

Stejně jako v předchozích letech se mezi stovku nejvýznamnějších firem v České republice dostal i dodavatel elektřiny a plynu, společnost Centropol. Její obrat v roce 2018 dosáhl více než 7,4 miliardy korun. Výsledky žebříčku, který Sdružení CZECH TOP 100 sestavuje již 25 let, byly slavnostně vyhlášeny 12. června ve Španělském sále Pražského hradu.

Španělský sál Pražského hradu při slavnostním vyhlašování 100 nejvýznamnějších firem v ČR

Centropol si dlouhodobě drží pozici jednoho z nejvýznamnějších dodavatelů elektřiny a plynu v ČR. Převážnou část odběratelů, zhruba 80 procent, tvoří domácnosti. Zbylých 20 procent jsou obce, firemní sféra, především malé a střední firmy, státní a veřejná správa. Mezi významné zákazníky Centropolu patří, ministerstva, kraje a krajská města, lázeňské domy, nemocnice či ZOO. Na českém trhu s energiemi Centropol působí od roku 2002.

Umístění ve stovce největších firem vnímám jako ocenění a zároveň další výzvu. Přestože je energetický trh jedním z těch nejkonkurenčnějších, daří se nám držet naši pozici. Nejdeme cestou zvyšování cen energií, ale promyšlenou a flexibilní obchodní politikou, zákazníky získáváme novými produktovými řadami a ceníky a přímou komunikací s nimi,“ uvedl Aleš Graf, předseda představenstva a majitel společnosti.

Žebříček 100 nejvýznamnějších firem ČR sestavuje Sdružení CZECH TOP 100 podle tržeb, které firmy dosáhly v předchozím roce. Souběžně jsou publikovány žebříčky podle dalších ukazatelů, například podle zisku, produktivity práce, počtu zaměstnanců či podle nárůstových ukazatelů.

STARAJÍ SE O 300 000 DOMÁCNOSTÍ A FIREM

CENTROPOL ENERGY a.s., je jedním z nejvýznamnějších dodavatelů elektřiny a plynu v České republice. Obsluhuje na 300 000 odběrných míst z řad domácností, firem a institucí.

Firma se dlouhodobě umísťuje v první stovce nejvýznamnějších českých firem v žebříčku, který vyhlašuje Sdružení CZECH TOP 100. Majitelem a jediným akcionářem firmy je český podnikatel Aleš Graf.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.