Sociální sítě
Nahoru

A Bathing Ape a Swatch mají společný projekt

Nedávno odhalená poměrně šokující kolekce Big Bold švýcarské ikony Swatch má další, a to ještě extravagantnější, pokračování. Své jméno a renomé totiž spojila s japonskou značkou A Bathing Ape, respektive Bape, jak se ji zkráceně také říká, za jejímž ohromným úspěchem stojí vizionář Tomoaki Nagao známý jako Nigo. Tento hudební producent, módní návrhář, ale také DJ hiphopových Teriyaki Boyz založil svou značku zaměřenou na streetwear už v roce 1993, což je mimo jiné číselná motiv, který na speciálních edicích hodinek nechybí.

Nová kolekce Big Bold Bape svým stylem přesně koresponduje s trendem oversized pestrobarevného oblečení, kterým se Bape vyznačuje. Celkem vznikne šest různých edic limitovaných 19 990 kusy, přičemž každá z těchto linií zaujme přirozeně jiným vzhledem.

Švýcarsko je tak reprezentováno černým číselníkem s modrými a červenými detaily, New York je vyvedený v bílé se zlatým číselníkem, zatímco Londýn je rudý. Nejvíce se odchylující od standardní kolekce je však edice věnovaná Tokiu v kamufláž stylu, stejně jako varianta pro Paříž hrající si s motivem hlavy slavné gorily. Nechybí ani model The World s mapou světa.

V plastu vyvedená časomíra na pestrobarevných silikonových řemíncích využívá quartzové strojky – to však není na škodu. Vzhledem k tomu, že se jedná o hodinky pro život na ulici, byly záměrně vybrány kvůli své odolnosti.

Kooperací se značkou A Bathing Ape se značce Swatch otevírají dveře také k dalším hráčům světové módy. Značku totiž vlastní investor I.T, kterému náleží například módní FCUK French Connection či populární značku obuvi Camper.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.