Sociální sítě
Nahoru

Nový hybridní crossover Ford Puma v atraktivním designu

Ford odhalil zcela nový model Ford Puma. Kompaktní crossover kombinuje emotivní design exteriéru s nejlepším zavazadlovým prostorem v dané třídě a propracovaným mild-hybridním pohonem. Otevírá tak novou kapitolu v historii designové identity značky Ford. Vyznačuje se vysoko položenými světlomety a charismatickými liniemi. Vyšší stavba karoserie přispívá k větší jistotě řidiče a podílí se také na tom, že Puma nabízí zavazadlový prostor o objemu 456 litrů. To je nejlepší hodnota mezi srovnatelnými kompaktními crossovery.

Vyspělá 48V technologie Ford EcoBoost Hybrid se v praxi projevuje pohotovými reakcemi hnací soustavy, solidní dynamikou a příznivou spotřebou paliva. Mild-hybridní ústrojí kombinuje pomocný elektrický pohon se zážehovým tříválcem 1.0 EcoBoost o výkonu až 114 kW (155 k).

Puma přináší rovněž pokročilé asistenční technologie, které zpříjemňují a usnadňují jízdu. Jsou to mezi jinými:

• Adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go, rozpoznáváním dopravních značek a vedením uprostřed jízdního pruhu

• Informace o nebezpečných situacích v okolí, která upozorní řidiče na potenciálně nebezpečnou situaci ještě před tím, než ji může spatřit samotný řidič nebo senzory vozu

Puma zároveň nabídne jako první model ve svém segmentu bezdotykové ovládání pátých dveří nebo bederní opěrku s masážní funkcí. „Zákazníci nám řekli, že chtějí kompaktní automobil s výrazným vzhledem, ale i praktickými detaily pro každodenní život. Výsledkem je zcela nový Ford Puma – charismatický a praktický vůz s moderními technologiemi od masážních sedadel po mild-hybridní pohon,“ řekl Stuart Rowley, prezident Ford of Europe.

Nová Puma se v evropské nabídce značky Ford zařadí do stále rostoucí řady SUV a crossoverů po bok modelů Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge a nový Explorer Plug-In Hybrid. Modely SUV již tvoří více než pětinu všech prodaných vozů Ford v Evropě. V roce 2018 narostl jejich odbyt o více než 19 procent.

Puma se začne prodávat koncem letošního roku. Vyrábět se bude v montážním závodě v rumunské Craiově, do nějž Ford od roku 2008 investoval již bezmála 1,5 miliardy eur (v přepočtu přibližně 38,6 mld. Kč).

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.