Sociální sítě
Nahoru

Párování chutí v hotelu Alcronu

Hotel Alcron vyniká celorepublikově svou historií. V současné době každá ze tří gastro provozoven aktivně žije. Restaurace Alcron, restaurace La Rotonde a Be Bop bar pravidelně přichází s novinkami. Tentokrát restaurace Alcron a La Rotonde přináší delikátní párování pokrmů s nápoji.

Nikdy nebylo pochyb, že hotel Alcron spojuje luxus, kvalitu a čest. Tomu jest i nyní. Přeneseme-li se do gastro provozů restaurace Alcron a La Rotonde, obě mají, co nabídnout. Každá jiným směrem, ale jedno mají společné, a to absolutní dokonalost.

Toto duo restaurací pojí nově a sezónně dokonalé vinné párování, které nikdy nebylo tak delikátně šité na míru. Vína vysoké kvality, která vyzdvihují chuť jednotlivých pokrmů.

Alcron nabízí luxusní zážitek pro vaše chuťové pohárky. Co třeba Terina z foie gras s Riesling Wiltinger, Nik Weis (2017)? Absolutní povýšení smyslů. Nebo Pstruh pošírovaný v oříškovém másle, zavařené artyčoky, ančovičková majonéza, bernaise omáčka se pstruhovým kaviárem a vinný doprovod Sauvignon Blanc Vette, Tenuta San Leonardo (2017). Jako dezert třeba Cheesecake, citrusové segmenty a bazalková omáčka s citronovou trávou, zdobené jedlým stříbrem a Sua Sponte, Elian Da Ros (2015). Toto spojení dostane hosty doslova až na kraj dokonalosti. Tříchodové menu stojí 1 800 Kč a vinný doprovod k tomu 1 200 Kč.

La Rotonde naopak volí lehčí spojení nabité mladistvou energií, která vybízí k novým zážitkům. Nově je součástí nabídky grilovací menu. I zde je lehké párování s položkami z nápojového lístku. Tak aby nabídka sedla s probouzejícím se konceptem, mohou se hosté těšit na Šest kusů tygřích krevet s partnerským doprovodem v podobě domácí ostružinové limonády či Irské jehněčí kotlety se Slo gin tonic – základem je gin a v něm macerované trnky + fever tree tonic, zdobený lesním ovocem, hodící se právě ke tmavým masům.

Nikdy nebylo jednodušší jít s jistotou na pokrm i drink šitý na míru. To je přesně hotel Alcron se svými restauračními zařízeními. Dvě restaurace, dva koncepty, dva týmy, dvě cenové politiky, jedna střecha hotelu Alcron. To je osobité párování, jehož každý může být součástí.

Více z rubriky Gastro

  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.