Sociální sítě
Nahoru

Párování chutí v hotelu Alcronu

Hotel Alcron vyniká celorepublikově svou historií. V současné době každá ze tří gastro provozoven aktivně žije. Restaurace Alcron, restaurace La Rotonde a Be Bop bar pravidelně přichází s novinkami. Tentokrát restaurace Alcron a La Rotonde přináší delikátní párování pokrmů s nápoji.

Nikdy nebylo pochyb, že hotel Alcron spojuje luxus, kvalitu a čest. Tomu jest i nyní. Přeneseme-li se do gastro provozů restaurace Alcron a La Rotonde, obě mají, co nabídnout. Každá jiným směrem, ale jedno mají společné, a to absolutní dokonalost.

Toto duo restaurací pojí nově a sezónně dokonalé vinné párování, které nikdy nebylo tak delikátně šité na míru. Vína vysoké kvality, která vyzdvihují chuť jednotlivých pokrmů.

Alcron nabízí luxusní zážitek pro vaše chuťové pohárky. Co třeba Terina z foie gras s Riesling Wiltinger, Nik Weis (2017)? Absolutní povýšení smyslů. Nebo Pstruh pošírovaný v oříškovém másle, zavařené artyčoky, ančovičková majonéza, bernaise omáčka se pstruhovým kaviárem a vinný doprovod Sauvignon Blanc Vette, Tenuta San Leonardo (2017). Jako dezert třeba Cheesecake, citrusové segmenty a bazalková omáčka s citronovou trávou, zdobené jedlým stříbrem a Sua Sponte, Elian Da Ros (2015). Toto spojení dostane hosty doslova až na kraj dokonalosti. Tříchodové menu stojí 1 800 Kč a vinný doprovod k tomu 1 200 Kč.

La Rotonde naopak volí lehčí spojení nabité mladistvou energií, která vybízí k novým zážitkům. Nově je součástí nabídky grilovací menu. I zde je lehké párování s položkami z nápojového lístku. Tak aby nabídka sedla s probouzejícím se konceptem, mohou se hosté těšit na Šest kusů tygřích krevet s partnerským doprovodem v podobě domácí ostružinové limonády či Irské jehněčí kotlety se Slo gin tonic – základem je gin a v něm macerované trnky + fever tree tonic, zdobený lesním ovocem, hodící se právě ke tmavým masům.

Nikdy nebylo jednodušší jít s jistotou na pokrm i drink šitý na míru. To je přesně hotel Alcron se svými restauračními zařízeními. Dvě restaurace, dva koncepty, dva týmy, dvě cenové politiky, jedna střecha hotelu Alcron. To je osobité párování, jehož každý může být součástí.

Více z rubriky Gastro

  • Česká kuchyně pod modrým logem

    Modré kulaté logo s příborem a nápisem Czech Specials se na dveřích českých restaurací a hlavně na jídelních lístcích objevuje již...

    Jan Pešek19.7.2019
  • Značka Czech Specials v dalším roce působení

    Modré Logo Czech Specials je nejen vodítkem pro tuzemské a zahraniční hosty, kde mají ochutnat kvalitní českou kuchyni, je také důležitou...

    Jan Pešek15.7.2019
  • Svěží letní novinky pekařství PAUL

    Francouzské pekařství PAUL připravilo na letní měsíce skvělé čerstvé novinky. Lehký sendvič Faluche a oblíbený salát Fermier jsou jako stvořené pro...

    Jan Pešek12.7.2019
  • Jídlo, které dává smysl: Spojka Karlín

    V červnu dokončila stavební firma Skanska v pražském Karlíně novou kancelářskou budovu Praga Studios. Její součástí je i nová restaurace Spojka...

    Jan Pešek11.7.2019
  • Benjamin přes léto roste

    Zážitková restaurace Benjamin v pražských Vršovicích přes léto roste. Přichází s prvním uceleným sezónním menu s příběhem, jehož konec bude znám...

    Jan Pešek8.7.2019
  • Království klidu v srdci Čech

    Na okraji Středočeského kraje a kraje Vysočina, jen hodinku od Prahy se rozprostírá malebné lesní sídlo Chateau Hostačov. Jsou to zdánlivé...

    Marek Zelený8.7.2019
  • Rozmarné léto v La Verandě

    Parádní festival barev a chutí. Pestrá kolekce surovin, dokonalé snoubení jednotlivých ingrediencí. Letní menu v La Verandě vás uhrane svou hravostí....

    Jan Pešek2.7.2019
  • Večeře v oblacích je naplánována v Praze hned na tři víkendy v září

    Romantika nejen při západu slunce, parádní gastronomie a trocha adrenalinu. Takové jsou tři nezbytné pilíře stále oblíbenější atrakce, pro kterou se...

    Jan Pešek20.6.2019
  • Tomáš Horák kouzlí s bylinkami

    Vizuálně působivé pokrmy šéfkuchaře restaurace Triton Tomáše Horáka okouzlí nejen svou oku lahodící symetrií a uměleckým nádechem, ale také bohatým množstvím...

    Jan Pešek19.6.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.