Sociální sítě
Nahoru

Ford představil speciální výroční Mustang 55

Ford oznámil speciální edici Mustangu, nazvanou Ford Mustang 55. Je určena evropským zákazníkům a připomíná 55. výročí vzniku legendárního sportovního vozu. Vychází z modelu Ford Mustang GT s motorem 5.0 V8. Vyznačuje se specifickým provedením exteriéru včetně pruhů na kapotě a bocích a luxusně vybaveným interiérem. Zadní spoiler se dodává jako výbava na přání.

Mustang byl uveden na trh 17. dubna 1964 a v roce 2018 se stal již počtvrté v řadě nejprodávanějším sportovním kupé na světě. Novou speciální edici Mustang 55 lze objednávat od srpna.

Mustang patří do exkluzivní skupiny automobilů, které se vyrábějí déle než půl století. Zájem zákazníků o nejprodávanější sportovní vůz na světě přitom nevykazuje žádné známky oslabování,“ řekl Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby. „Nový Mustang 55 je esencí Mustangu. Kombinuje v sobě strhující dynamiku, výrazný design a komfortní technologie jako modem FordPass Connect nebo audiosystém B&O.“

Standardní výbava obsahuje vyhřívaná a odvětrávaná přední sedadla, systém SYNC 3 s příjmem digitálního rozhlasového vysílání, prémiový audiosystém B&O s 12 reproduktory i zabudovaný modem FordPass Connect, které umožní připojit vozidlo online.

Nová speciální edice Mustang 55 se vyrábí v karosářských variantách fastback i convertible. Vyznačuje se černými pruhy s efektem prolínání na kapotě motorového prostoru a ve spodní části bočních partií a černým lakováním střechy (u fastbacku) i 19palcových kol z lehké slitiny. Vozy Mustang 55 v černé barvě Shadow mají pruhy stříbrné. Spodní i horní mřížka jsou lakované dvěma odstíny černého laku. V černém odstínu Pillar je vyveden rovněž emblém cválajícího mustanga a obě číslice v označení 5.0 na bocích, oddělené tečkou v červeném odstínu Colorado. Na přání je k dispozici zadní spoiler, rovněž dodávaný v černém odstínu Pillar.

V interiéru přináší limitovaná edice Mustang 55 dekorační plochy ve vzhledu uhlíkového kompozitu, kůží potaženou středovou konzolu a kolenní opěrky se šedými švy, které se objevují i na prémiových vkládaných kobercích. Vozy z této edice také mají speciálně tvarovanou hlavici řadicí páky šestistupňové manuální převodovky, respektive specifické provedení voliče 10stupňové samočinné převodovky. Sedadla a dveřní výplně jsou potaženy Alcantarou.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.