Sociální sítě
Nahoru

Tento sběratel koupil 100 párů tenisek za více než milion dolarů

Říkáte si, že je ta cena trochu přehnaná? Nejedná se samozřejmě o klasické tenisky, ale ty nejvzácnější kousky, které jsou k dostání. Ne, nosit je pravděpodobně nebude. Všechny tyto vzácné tenisky totiž kanadský sběratel a podnikatel Miles Spencer Nadal plánuje umístit do muzea.

Mezi jeho koníčky patří i sběr automobilů

Společnosti Stadium Goods a Sotheby společně organizovaly online aukci, ve které se dražilo 100 nejvzácnějších párů tenisek na světě. Celkem 99 párů se podařilo v prvním momentě vydražit známému kanadskému podnikateli a filantropovi. Ten nejvzácnější pár tenisek

Miles Spencer Nadal je výkonným předsedou multimiliardové investiční společnosti Peerage Capital. Všech 99 párů získal za částku 850 000 dolarů a všechny chce vystavit v soukromém muzeu. Zbýval pouze poslední pár, který mu do kompletní stovky chyběl, ale v úterý jej získal také.

Současné nejdražší tenisky světa

Aukční síň se rozhodla nejvzácnější z kousků „Moon Shoe“ Nike Waffle Racing Flat z roku 1972 ponechat ve veřejné nabídce o něco déle. Tyto klasické retro tenisky v bílé barvě byly vyrobeny pro běžce na olympijských hrách v roce 1972. Očekávaná cena, kterou měl nový majitel za tento pár tenisek zaplatit, se pohybovala někde mezi 100 000 a 160 000 dolary. Nakonec se poslední pár podařilo získat stejnému člověku, jako všech předchozích 99 párů. Miles Spencer Nadal za ně zaplatil neuvěřitelných 437 500 dolarů. Jsou to tak dosud nejdražší prodané tenisky na světě.

Tento úspěšný podnikatel a filantrop nemá zálibu pouze v teniskách, ale je také vášnivým sběratelem vzácných automobilů a motocyklů. V průběhu několika let získal 142 vozů a něco málo přes 40 motocyklů. Všechny jsou vystaveny v jeho muzeu, kterým je Dare to Dream Automobile Museum v kanadském Torontu.

Moon Shoes

Mezi jeho auty najdete třeba i vzácný Karl Benz Motorwagen – Gullwing Mercedes Benz 300 SL z roku 1955 a samozřejmě také hromadu současných sportovních supervozů. V muzeu se nachází také další zajímavé předměty a starožitnosti, vedle kterých se teď nově budou vyjímat také speciální edice bot Nike, Air Jordan, Adidas a další.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.