Sociální sítě
Nahoru

„Elektrický souboj“ – Tesla S vs. Porsche Taycan

Nedávno představené Porsche Taycan má být velkým konkurentem Tesly S. To si však nenechal líbit zakladatel Tesly Elon Musk, který si, jak je u něj známo, neodpustil pár peprných narážek na svém Twitteru.

Osmačtyřicetiletý podnikatel a vizionář je známý svými občasnými excentrickými výstupy a podobně reagoval také v případě, kdy došlo k představení nového modelu Porsche Taycan, jež má být hlavně v Evropě velkým konkurentem Tesly S. Musk se ihned opřel do koncernu Volkswagen, pod nějž Porsche spadá.

Porsche Taycan

Ze všeho nejdřív si trochu rýpnul do kauzy dieselgate z roku 2015, kdy automobilka Volkswagen úmyslně zfalšovala výsledky emisních testů u více než 10 milionů aut, což ji způsobilo obrovský skandál a musela čelit miliardovým pokutám.

Tesla S

Netrvalo dlouho a Musk přidal komentář přímo k modelu Taycan. Nejvíce ho pobavilo, že u něj Porsche použilo označení „Turbo“, které je používáno také u jejich modelů se spalovacím motorem a turbodmychadlem.

Elon Musk

To však není všechno. Elon Musk učinil ještě jeden krok a nepřímo vyzval Porsche na souboj modelů S a Taycan. Na svém Twitteru totiž oznámil, že se tento týden Tesla S objeví na známé trati Nürburgring, kde bylo testováno i nové Porsche, jež zajelo čas 7:42. Možná se bude Tesla snažit onen čas překonat, případně proběhne přímý duel. Tak či onak se Muskovi v komentářích na Twitteru přihlásil vítěz F1 z roku 2016 – Nico Rosberg, který by závod s Teslou rád zajel. Uvidíme, jak to celé dopadne, ale ještě více nás zajímá, zda se vůbec bude něco konat, na Nürburgring totiž zatím neví o žádné rezervaci.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.