Sociální sítě
Nahoru

V čem tkví kouzlo niche parfémů?

Co je tak vzrušujícího na niche parfémech a proč si je lidé zamilují na první nádech? Jde o kosmetiku, s níž se budete cítit jedinečně! Tyto parfémy jsou totiž tvořeny z těch nejvytříbenějších ingrediencí s důrazem na proces přípravy, který může trvat i desetiletí. Můžete se stoprocentně spolehnout na osobitý přístup a příjemné rodinné prostředí, kde je kladen velký důraz na tradiční postupy výroby, předávaný z generace na generaci, proto má každý parfém svou specifickou mnohdy až tajuplnou alchymistickou formuli a osobitý příběh, díky kterým vystupuje z řad klasických parfémů.

Voňavé skvosty jsou dodávány ve flakonech, které se rovnají uměleckým dílům, mnohdy osázených drahými kameny. Vůně v sobě ukrývají ty nejvzácnější a nejdražší suroviny světa jako je damašská růže, jasmín sbíraný v půlnočním světle, stříbrné kadidlo, dřevo oud z Laosu, ambergris, ale i zlatý prach. Výrazně se tak vymezují vůči hlavnímu proudu. Jejich výroba se neváže na komerci, spíše na mimořádnost, extravaganci, avšak s citem pro originalitu, která souzní s osobností jejího nositele.

Kam za dokonalou osobní vůni?

Pokud i vy chcete vybočit z řady a cítit se jedinečně, doporučujeme se zaměřit na parfumerie, kde majitelé znají příběhy jednotlivých značek a dokáží vám najít ten nejlepší parfém pro vás. Butik Myskino na Vinohradské ulici je přesně tím místem, kde se setkávají niche parfémy a unikátní kosmetika. „Osobně známe majitele každé parfémářské značky nebo kosmetické, kterou zastupujeme. Jen tak si můžeme být jisté kvalitou produktů, které zákazníkům nabízíme.” říkají majitelky společnosti Myskino Andrey Hájková a Hanka Neubertová. Tento ojedinělý koncept čítá přes 31 prověřených osobitých značek se zaměřením na francouzské parfémy, které patří k nejpropracovanějším na světě.

Myskino představuje tajuplné parfemářské značky

Myskino exkluzivně představuje značku Jardins D´Écrivains neboli Zahrada spisovatelů. Uvedla ji v život fotografka, kreativní ředitelka a vášnivá čtenářka Anaïs Biguine v roce 2010. Tato parfémářská kolekce oslavuje plnost květů a vzácných plodů, Najdete zde jemné nuance jako u romantické literatury, ale i strhující podtóny vzácných květin, které až berou dech. Vyzkoušejte třeba vůni Gigi, jejíž přímočarost květinových tónů vás naprosto pohltí. Nebo značku Nicolaï Parfumeur Createur, za níž stojí Patricia de Nicolaï. Je až s podivem, jak dokázala vytvořit navzdory dlouhé složité cestě a překážkám natolik autentický rukopis. Díky tomu je její značka v současnosti považována za absolutní špičku. Novinkou je ryze česká značka Pigmentarium, která velmi rychle dobývá svět niche parfémů. Najdete zde také kaleidoskop harmonických vůní, u kterých je kladen důraz na ušlechtilé raw materiály a esenciální oleje prvotřídní kvality.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.