Sociální sítě
Nahoru

V Dubaji zanedlouho otevře nový prémiový hotel

Není tolik míst na světě, která odrážejí slovo „luxus“ tak doslovně, jako je tomu u Dubaje. Zanedlouho by se zde měl otevřít nový hotelový komplex Atlantis 2, který vypadá úchvatně.

Hotel se nachází na umělém ostrově Palm Jumeirah, vedle již existujícího a slavného hotelu Atlantis. Jeho stavba město vychází na 1,4 miliardy dolarů (cca 33,1 miliard korun), ale investice je to jistě povedená.

Původní a nyní sousední hotel Atlantis

Hotel nabídne celkem 43 pater, na kterých bude k dispozici až 795 pokojů. V areálu se však bude nacházet i 17 restaurací, ve kterých bude vařit i několik kuchařů, jež jsou držiteli Michelinských hvězd (např. Heston Blumenthal či Jose Andres). Nebude chybět ani soukromá pláž, lázně, bazény a fitness centrum.

Budova je rozdělena na dvě části, které spojuje lávka. Nejvíce uchvacující však údajně bude vstup do hotelu, kde se v hlavní hale bude nacházet deset metrů vysoká socha, jež se bude vznášet ve vodě, ale i tři akvária, z nichž jedno bude největší světovou nádrží pro medúzy.

Stavba začala v roce 2014 a první hosté by se zde mohli ubytovat již zkraje příštího roku, kdy se v Dubaji také bude konat mezinárodní veletrh EXPO, na který má údajně dorazit až 25 milionu návštěvníků. Stavbu mají na starosti architekti ze studia KPF, kteří se snažili o to, aby byla stavba co nejnápadnější. To se jim rozhodně povedlo.

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.