Sociální sítě
Nahoru

Pobyt v hotelu Igloo na severním pólu není levná záležitost

Již příští rok v dubnu otevře své brány zajímavý hotel na severním pólu. Tento pop-up hotel se bude skládat z 10 vyhřívaných iglú, ale bude fungovat jen jeden měsíc. Tomu také odpovídá cena za pobyt, která se pohybuje okolo 105 000 dolarů za noc, tedy cca 2,5 milionu korun.

Na světě existuje mnoho dobrodružných cestovatelů, kteří se snaží objevit každý kousek naší planety. Skandinávská cestovní kancelář Luxury Action teď podává pomocnou ruku všem těmto náročným cestovatelům k prozkoumání jedné z nejodlehlejších částí světa, jakou je právě severní pól.

Po většinu roku je severní pól nepřístupný. Právě v dubnu je zdejší klima mírnější a dostanete se zde i helikoptérou, lodí pak nejlépe během června a července. Každý rok navštíví oblast asi 1 000 lidí, kteří přicházejí vyzbrojeni zařízením pro přežití v extrémním počasí, včetně speciálních stanů. Pro hosty hotelu Igloo to však bude o něco jednodušší cesta, protože se do hotelu dostanou po dvouhodinovém letu vrtulníkem a přivítá je 10 vyhřívaných iglú, z nichž každé má vlastní koupelnu. Hostům je také téměř zaručeno, že během svého pobytu uvidí velkolepou světelnou show, protože polární záření je v dubnu stále velmi aktivní.

Severní pól je jednou z nejexkluzivnějších turistických destinací na světě, ale neexistují zde žádná příjemná a pohodlná ubytovací zařízení. Zakladatel cestovní kanceláře Luxury Action Janne Honkanen se proto rozhodl, že vytvoří pohodlnější způsob, jak zažít severní pól takový, jaký opravdu je.

I když se ceny mohou zdát vysoké, hosté za své peníze dostanou hodně. Mimo jiné se musí zaplatit správci tábora, jež pozemek vlastní, průvodci arktickou divočinou, služby šéfkuchaře a velmi důležitou položkou je bezpečnost. Kromě toho cena zahrnuje také předcházející přípravný pobyt na souostroví Špicberky, které se nachází mezi Norskem a severním pólem, a lety a logistiku mezi souostrovím a hotelem.

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.