Sociální sítě
Nahoru

Ester Geislerová přijala výzvu otestovat pěkně rychlé MINI

K šedesátému výročí od svého debutu na trhu představilo MINI v tomto roce řadu novinek. Rychlá MINI měla vždy v novodobé historii této značky své zastoupení. Jedny z nejpopulárnějších verzí MINI v Evropě, MINI Clubman a MINI Countryman, se představily nejen s novými funkčními estetickými prvky, přispívajícími k výrazně „závodní“ image modelů, ale v souladu s vysokými hodnotami výkonu, který představuje John Cooper Works, ukazují také „rekordní“ sílu.

Nejostřejší verzi SUV, model MINI John Cooper Works Countryman, otestovala herečka Ester Geislerová. SUV jsou v České republice populární, a pokud je k tomu přidán výkon, jde o spojení, které mají čeští řidiči rádi. Než Ester Geislerová usedla před showroomem BMW Invelt za volant, nechala si nejprve tohoto nejsilnějšího nováčka, jaký kdy byl v 60leté historii MINI vyroben, podrobně představit.

Oba modely MINI John Cooper Works Countryman a MINI John Cooper Works Clubman mají výjimečně výkonný motor 225 kW (306 koní). Jedná se o nejnovější generaci motoru TwinPower Turbo, původem od BMW, který je spojen standardně s novou 8stupňovou sportovní převodovkou Steptronic, nechybí mechanický závěr diferenciálu na přední nápravě a systém pohonu všech kol ALL4.

Systém inteligentní regulace pohonu ALL4 je propojen se stabilizačním systémem DSC (Dynamic Stability Control) a neustále přepočítává ideální rozdělení točivého momentu mezi předními a zadními koly. To znamená, že výjimečný výkon motoru je vždy přenášen tam, kde se nejefektivněji a nejhospodárněji přemění v intenzivní potěšení z jízdy. Testovaný model MINI John Cooper Works Countryman dosáhne rychlosti z 0 na 100 km/h za 5,1 s. Výsledná mimořádná výkonnost je doplněna o specifický design a výbavové prvky, které úspěšně podtrhují jedinečnost a výjimečnost tohoto vozu.

Závodní pocit byl u nového MINI John Cooper Works Countryman posunut do nových dimenzí, které si lze užívat na pěti plnohodnotných sedadlech. Typický interiér vozů se sportovním nádechem však zaujme nejen sportovními sedadly John Cooper Works s integrovanými opěrkami hlavy, ale i sportovním volantem John Cooper Works s multifunkčními tlačítky, voličem převodovky John Cooper Works a antracitovou stropnicí. Světlomety Matrix LED jsou standardem. Po vzhledové stránce jsou pro oba nové modely typické červené detaily.

Ester Geislerová k testu MINI John Cooper Works Countryman v BMW Invelt uvedla: „Mám s MINI spojené samé hezké zážitky již od dětství. Teta dostala k 40. výročí svatby MINI a pamatuji si, jak byla dojatá, byl to černo-bílý model a měl datum narození mé tety na SPZ. V dětství to byl pro mě nádherný zážitek a MINI se mi již tehdy líbilo, esteticky vybočovalo z řady. Má teta byla velmi noblesní dáma a tak jsem se poprvé setkala s MINI. Pamatuji si, že i jednou z mých nejoblíbenějších hraček bylo auto nápadně podobné MINI. Považuji se za uvědomělého řidiče, který dodržuje pravidla silničního provozu, ale pokud je možnost, ráda zkusím i rychlost. Zrychlení, které tento vůz má opravdu skvělé, jak jsem zjistila nyní při testu, velmi oceňuji. Když potřebujete například rychle zareagovat na danou situaci na silnici nebo když předjíždím, je dobré mít dostatečné koně pod kapotou. MINI John Cooper Works Countryman je dynamické auto, ale zároveň je to SUV, které je velké, standardně cestuji s dětmi, psem a kočkou a cítím se pohodlně a bezpečně. Je to vůz ideální pro rodinu, má i velký kufr. Mám pozitivní vnitřní nastavení a MINI ke mně tak nějak pasuje. Lidé, které jsem i během testu potkala na silnici, se na mě usmívali.“

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.