Sociální sítě
Nahoru

Uvnitř anglického sídla, které bylo vytvořeno podle Buckinghamského paláce

Staré anglické venkovské sídlo, které stojí již 300 let, se nachází asi hodinu a půl od centra Londýna ve městečku Wellingborough. Největší zajímavostí této nemovitosti s hodnotou 11 milionů dolarů je velká podoba s Buckinghamským palácem, podle kterého byla postavena. Budoucí majitelé se tak můžou cítit jako králové, a to napořád.

Hinwick House, jak se tato nemovitost oficiálně jmenuje, se může pochlubit pozemkem o velikosti 150 000 metrů čtverečních, zvonicí ve stylu Downtown Abbey pro svolávání služebníků, nádherně upravenými trávníky, na kterých se kroket hraje jedna báseň, jeleny, jezerem s labutěmi a stájemi s jezdeckým výběhem.

Historie této nemovitosti sahá až do roku 1714, kdy byl dům postaven pro bohaté aristokraty, jež si přáli, aby se výrazně podobal Buckinghamskému paláci. Rodina aristokratů jej vlastnila až do devadesátých let, poté byla nemovitost nějakou dobu opuštěná a v roce 2014 jej koupil podnikatel Sam Singh. V tu dobu však bylo nutné provést rekonstrukci. Ačkoliv podnikatel Singh a jeho manželka sídlo koupili za asi 5,9 milionů dolarů, vynaložili dalších 4,87 milionů jen na samotnou renovaci, do níž bylo zapojeno na 120 řemeslníků.

Dnes má hlavní budova obytnou plochu 1 730 metrů čtverečních a nachází se v ní 20 ložnic a 12 koupelen rozprostřených na třech podlažích. Hlavní sál se pyšní rozsáhlou sbírkou hlav jelenů umístěných podél kamenných zdí. Na rozlehlých pozemcích nechybí tenisové kurty, stezky pro krásné procházky či jízdu na koni, ale také tři bary a útulná hospůdka The Snug.

Jedním z nejzajímavějších pokojů je však Victoria Suite, pojmenovaná po královně Viktorii, která byla historicky spojena i s rodinou Singhů. To dokazují nejrůznější artefakty a obrazy. V tomto apartmá se nachází krb a vlastní koupelna s vanou s úchvatnou válcovou skleněnou sprchovou trubicí se zlatým lemováním.

Dříve byl dům nabízen k pronájmu pro nejrůznější události, nicméně nyní je na prodej za zhruba 11 milionů dolarů (cca 250 milionů korun), což je v závislosti na vybavení a velikosti pozemků velmi výhodná nabídka. Nemovitost lze najít v nabídce společnosti Savills of London.

Více z rubriky Reality

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.