Sociální sítě
Nahoru

Diamanty nebo obrazy? I klavíry Steinway jsou dobrá investice

Ano, jde o správnou investici se žádoucí charakteristikou – nejen že se v průběhu času zvyšuje, ale navíc nabídne i další benefity. Výjimečnou kvalitu, trvanlivost, jedinečnou krásu ručně vyrobeného, doslova uměleckého předmětu, který (vám) vydrží, je ideální ke sdílení s rodinou a umí obohatit každý váš den, zatímco jeho hodnota nejen že neklesá, ale naopak stoupá. Právě takový je klavír Steinway, s ničím nesrovnatelný hudební, ale zároveň také spolehlivý investiční nástroj.

Základem dlouhověkosti a nenapodobitelného zvuku klavírů Steinway & Sons je ruční výroba, probíhající již od roku 1853. Už po generace představují výsledek umění, zručnosti a hrdosti řemeslníků firmy, kteří neuznávají žádný kompromis, ať už jde o čas či materiály. Právě proto – zatímco jiné značky oslabují – si klavíry Steinway připisují v celé své 160 let dlouhé historii legendární finanční zhodnocení.

Například cena nástroje Steinway, vyrobeného před půl stoletím, má dnes cenu více než devětkrát vyšší, než byla ta původní. Lze tedy bez obav jednoznačně konstatovat, že koupě klavíru Steinway je vzácnou příležitostí investovat do krásy, řemeslné zručnosti, vytrvalosti, výkonu a radosti.

A kdy je nejlepší čas pro takovou investici? Vždy stejný: právě dnes. Ba čím dříve, tím lépe, protože s nárůstem továrních cen nových klavírů či pian Steinway & Sons stoupá i hodnota stávajících nástrojů této značky.

Pro úplnost pro vás máme ještě několik příkladů historického vývoje cen na americkém trhu: „Deset let starý Steinway, který je v dobrém stavu, se běžně prodává cca za 75 procent současné maloobchodní ceny, která se každým rokem zvyšuje zhruba o 4 procenta“, psala v roce 2003 agentura Reuters.

Klavíry a piana Steinway jsou nejen měřítkem z hlediska zvuku, dotyku, kvalitního řemeslného zpracování a krásy. Kromě všech hudebních potěšení jsou tato mistrovská díla totiž také výjimečnou investicí, která se dlouhodobě vyplácí,“ potvrzuje v roce 2011 Welt Am Sonntag. A o rok později potvrzuje: „Dobrá investice. Steinway & Sons je nejslavnější značka klavírů na světě. Jeho mistrovské nástroje nabízejí nejen výjimečný hudební zážitek, ale jsou zajímavé i z pohledu investice.“ Už jste zahořeli novou hudební a finanční vášní? Tak to je nejvyšší čas k návštěvě Jana Drnka, českého autorizovaného prodejce Steinway & Sons, kde zažijete jedinečnou osobní prezentaci ručně vyráběných klavírů.

Můžete se těšit na klasický Steinway v ebonizovaném nebo barevném vysokém lesku, kolekci Crown Jewels, představující nejlepší dýhy, které svět nabízí, nebo na fascinující řadu limitovaných edic, speciálních sbírek a jedinečných mistrovských děl. Existuje snad lepší investice než ta jedna, která slibuje zábavu pro celou rodinu a současně nabízí finanční přínos? Po návštěvě firmy Drnek Piana si zcela jistě odpovíte sami.

Více z rubriky Investice

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.